Kedves Testvérek!

A plébánián működő csoportok közül szeretnénk most a figyelmetekbe ajánlani a Házas Közösséget, egy fiatalos, vidám, befogadó társaságot, akik együtt vitatják meg az élet nagy dolgait. A kisgyermekes házaspárok mellett nagy szertetettel várunk olyan párokat is, akiknek vagy nincsenek még, vagy már nagyobbak a gyerekeik. Illetve – ha csak úgy tudjátok megoldani – az egyedül érkező házastársaknak, de az elváltaknak is mindenképpen helyük van köztünk!

A közösséget négy éve ősszel indítottuk útjára. Idén hatan vállaltuk a csoport vezetését: Márton atya, Füredi Annamária, Németh Gábor és Németh-Nagy Melinda, Héjjas Péter és Zsuzsa. De a közösség találkozóin mindenki aktív szerephez juthat. A találkozókat egy rövid megosztással kezdjük, amelynek keretében a közösség egyik tagja vagy egy házaspár röviden felvezeti a témát. Többnyire párkapcsolatról, családi életről, gyermeknevelésről, hitéletről, közéletről beszélgetünk. Fontos számunkra a személyes élmények megosztása, és hogy abban hogyan van jelen az Istennel való kapcsolatunk. Az elmúlt években nagyon érdekes és mély előadásokat hallhattunk. A témák között szerepelt például a párkapcsolati kommunikáció, a minőségi idő, az előítéletek, önmagunk szeretete, a Miatyánk imádság, a teremtett világ védelme, az időgazdálkodás és a férfi-női különbözőségek. A témafelvezetést követően kiscsoportokban osztjuk meg egymással a témával kapcsolatos véleményeinket, élményeinket és tapasztalatainkat. Az alkalmak végén időt szánunk imádságra, éneklésre is.

A találkozókat kéthetente péntekenként a Pilóta utcai közösségi ház 1. emeleti hittan teremében tartjuk este 20 és 22 óra között.

Az első találkozó szeptember 20-án lesz, melyen rendhagyó módon ismerkedő, közösségépítő játékok lesznek, kifejezetten azért, hogy az újak is be tudjanak kapcsolódni.
A rendszeres találkozók mellett szervezünk még családos kirándulást ősszel és tavasszal, valamint szabadtéri keresztutat nagyböjtben. Nyitottak vagyunk újszerű kezdeményezésekre is, amelyek a közösség épülését szolgálják, nyáron például evezni voltunk közösen.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen csatlakozna hozzánk vagy akár csak egy-egy alkalmon venne részt – találkozóink egész évben nyitottak!
Bátran ajánljatok minket, ha a környezetetekben van olyan, akikről úgy gondoljátok, hogy szívesen járnának egy közösségbe, jót tenne nekik egy kis társasági élet vagy csak úgy megnéznének egy ilyen találkozót. Amennyiben a gyermekek felügyeletét nem tudjátok megoldani, és csak az tart vissza Benneteket a részvételtől, akkor jelezzétek Márton atya felé, igyekszünk ezt is megoldani.
Szeretettel várunk Benneteket!

Indul a házas közösség – 2019.09.20