Hirdetések 2018. december 2-án

1. Ma Advent 1. vasárnapjával megkezdődött az adventi idő. Hétköznapokon keddtől péntekig 6 órakor hajnali roráte szentmisére várjuk a testvéreket. Kedden gregorián, szerdán és csütörtökön a szokásos adventi énekekkel, pénteken gitáros ének kísérettel. Kedden és csütörtökön reggel a ½ 8-as mise így elmarad, de az esti 6 órai miséket megtartjuk. Hétfőn Cinkotán van reggel 6-kor roráte.
2. Ma vasárnap, a ½ 9-es szentmise végén jön a Mikulás.
3. Ma adventi koszorú-készítés van a Közösségi Házban ½ 10-től ½ 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámokat és ragasztópisztolyt. Könyv-, kerámia-, méz-, szörp-, pirospaprika-, marcipán-, lekvár- és almavásár is lesz.
4. Templomunk díszítője, Tóthné H. Cili idén is készített adventi koszorúkat és ajtódíszeket, amelyek megvásárolhatók a Közösségi Házban ma 9-12 óra között. Rendelni is lehet a 30/866-8498-as telefonon.
5. Hétfőn délelőtt Nyugdíjas Klubot tartunk.
6. A héten Elsőpéntek lesz.
7. Szombaton, dec. 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepén az esti szentmisében emlékezünk Barkóczy Lászlóra, gondnokunkra és sekrestyésünkre, halálának 1. évfordulóján.
8. Mohos Gábor atya püspökké szentelésére a busz megtelt. A busz dec. 8-án reggel ½ 8-kor indul a Mátyásföldi templom mellől. Hideg ebédet, italt hozzunk magunkkal. Rövid ebédidő után indul majd haza a busz. Érkezés du. 3 óra körül.
Ismét útjára indul egyházközségünkben a Szállást keres a Szent Család, amiről a listára külön levelet küldtem. A következő linken lehet rá jelentkezni.
10. Idén nem hirdetünk tartós élelmiszer-gyűjtést adventben. Viszont gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit ugyanúgy a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. Ezeket az adományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 16-ig.
11. Nyílt nap a 6 osztályos Piarista Gimnáziumban dec. 1-én. Plakát a faliújságon.
12. A gyóntatás rendje a héten: szerdán az ¾ 6-tól ¾ 7-ig (Vilmos atya) és pénteken az esti mise után ½ 8-ig (Márton atya).
13. A következő linken letölthető egy hasznos, praktikus, színes kétoldalas adventi naptár Bodor Gyuri atyától.
És innen pedig a ferencesek idei adventi naptárja.

Hirdetések – 2018.12.02