Közeledik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)!

Minden testvérünket, aki szeretne a NEK valamelyik programján részt venni, kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatónkat.

Lehetőleg még ezen a héten (2021. 06. 20-ig) végezze el mindenki a regisztrációját, hogy megkönnyítsük ennek a világraszóló esemény szervezőinek a munkáját!

Közös plébániai szervezésben (közös indulás, csoportos odamenetel, beléptetés és egy szektorban való helyfoglalás) a következő eseményeken veszünk részt:

– 2021. szeptember 05. Nyitómise a Hősök terén

– 2021. szeptember 12. Zárómise a Hősök terén, melyet Ferenc pápa celebrál

(A ministránsokkal ezen túl még a szept. 11-i Kossuth téri misén és körmeneten is csoportosan veszünk részt)

 

Aki ebben a közös plébániai szervezésben tervezi a részvételt, azt is – tehát mindenkit – EGYÉNI regisztrációra kérjük, mert átláthatóbb ennek folyamata, ráadásul csak így lehet több csoporthoz is csatlakozni, illetve részt venni például a Hungexpo területén megrendezésre kerülő díjköteles rendezvényeken! A részvételhez fontoljátok meg, hogy több órás rendezvények lesznek ezek, tehát elégséges állóképesség kívántatik hozzá.

 

EGYÉNI REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció elvégzéséhez videós segítség is rendelkezésre áll:

https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

A regisztráció után az e-mailben küldött hivatkozásra kattintva meg kell erősíteni a regisztrációt, csak akkor válik véglegessé!

Ezt követően van lehetőség csoportokhoz csatlakozni.

Csak úgy tudtok a fent megjelölt szentmiséken KÖZÖS PLÉBÁNIAI CSOPORTBAN – azaz egy szektorban – részt venni, ha az egyéni regisztrációt követően csatlakoztok a plébániai csoportunkhoz.

(Természetesen, ha valaki – akár egyénileg, akár saját családjával – külön tervezi a részvételt, akkor nem kell a plébániai csoportunkhoz csatlakozni)

 

CSATLAKOZÁS CSOPORTHOZ

A regisztrációt követően be kell lépni a saját felhasználói fiókunkba, majd a „Csoport”, azon belül pedig az „Új csoport hozzáadása” gombra kattintva lehet csatlakozni a plébániai csoporthoz.

A Mátyásföldi Szent József Plébánia csoportazonosítója:

IEC-9H8M

 

JEGYVÁSÁRLÁS

FIGYELEM: Az ingyenes rendezvényekre – pl. szentmisékre – is jegyet kell váltani!

A „Programok”, azon belül a „Jegyvásárlás” menüpont alatt kell jelentkezni!

Aki szeretne más eseményeken is részt venni, ott van lehetősége azokra is jelentkezni. A fizetős rendezvényekre is ott lehet jegyet vásárolni.

 

Ha valaki 16 év alatti gyermekeivel szeretne velünk jönni a plébániai csoporttal, őket nem lehet egyénileg regisztrálni, hanem először családi regisztrációt kell tenni.

CSALÁDI REGISZTRÁCIÓ

A 16 év alatti gyermekeket csak CSOPORTOS REGISZTRÁCIÓVAL lehet regisztrálni. Az így létrehozott felhasználói fiókban a „Csoport” menüpontban a „Csoport adatok” alatt lehetőség van megadni a csoport nevét (pl. Minta család), majd a „Csoport tagok” pont alatt lehet létrehozni új csoporttagokat (gyermekeket). A létrehozást követően minden főt lehet külön-külön is egyéb csoportokhoz rendelni (pl. plébániai csoport, ministránsok csoportja, elsőáldozók csoportja), illetve lehetőség van különböző programokra is regisztrálni, vagy jegyet vásárolni.

A korábban egyénileg regisztrálók is csatlakozhatnak a családi csoporthoz.

Az egyéni regisztrációval létrehozott felhasználói fiók is átalakítható csoportvezetői fiókká!

 

HA TAVALY MÁR REGISZTRÁLT VALAKI

A tavalyi regisztrációkat meg kell újítani, melynek határideje: június 30. A regisztráció megújításához be kell jelentkezni a NEK online felületére ezen az oldalon:

https://registration-iec2020.hu/

 

FIGYELEM: A tavaly lefoglalt „jegyek” törlődtek, így mindenképpen újra meg kell azokat váltani!

Az ingyenes programokra is a „Programok”, azon belül a „Jegyvásárlás” menüpont alatt kell jelentkezni!

 

AKIK TAVALY PAPÍRALAPÚ JELENTKEZÉST TÖLTÖTTEK KI, ÉS ADTAK LE NEKÜNK

Kérjük őket, hogy idén próbálják meg az online regisztrációt a fent leírtak szerint, mert így jóval több lehetőség nyílik részt venni különböző programokon.

Ha ez nem megoldható – pl. nincs internetük vagy email címük -, akkor ismét biztosítunk papíralapú regisztrációs lehetőséget, melyet a kórus alatt helyezünk ki. Ebben az esetben viszont csak a nyitó és zárómisén való részvétel lehetséges.

A kitöltött lapokat a sekrestyében kérjük leadni.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Programokról bővebben: https://www.iec2020.hu/hu/program

 

SZOLGÁLATI LEHETŐSÉGEK

Ahhoz, hogy a Kongresszus valóban élő tanúságtétel legyen a Szeretet-Istenbe vetett hitünkről, fontos a felebaráti szeretet-szolgálatokból is kivenni a részünket!

A szervezők kérik-várják elsősorban a budapesti hívek jelentkezését két nagyon fontos szolgálati területre:

  1. Szállásfelajánlás:

http://tar.eucharisztikuskongresszus.com/Utazas_es_szallasinformaciok/Tajekoztato_szallashelyek_felajanlasarol.pdf

„Hospis venit, Christus venit”, azaz, „Ha vendég jön, Krisztus jön” – tartja a mondás. Sokak számára akkor válik lehetségessé a részvétel a Kongresszuson, ha tudunk nekik szállást biztosítani. Ezért arra kérjük a híveket, hogy legyenek vendéglátóik a Kongresszusra érkezőknek az egész hétre, vagy csak néhány napra, különös tekintettel a szeptember 10-12-i hétvégére, amikorra a legtöbb résztvevő várható. Sok magyar vendég várható az ország minden részéből illetve határainkról túlról is, elsősorban tehát az ő számukra keresünk családi szálláshelyeket, és emellett kisebb számban számítunk külföldi, távolabbi országokból érkező zarándokokra is, akiknek a szállodai elhelyezés túl költséges lenne. Fogadjuk be őket szeretettel!

 

  1. Önkéntesség: https://www.iec2020.hu/hu/onkentesseg

Egy ekkora rendezvénysorozat lebonyolítása rendkívül sok munkával jár, így számos olyan feladat lesz a Kongresszus különböző helyszínein, illetve már a megelőző hónapokban is, ahova önkéntes segítők jelentkezését várják a szervezők. Aki teheti, és elmúlt már 16 éves, bíztatjuk az önkéntesi szolgálatra, hiszen ez egy vissza nem térő alkalom egy életre szóló élményhez. Regisztrálni is ezen a linken lehet a REGISZTRÁLOK gombra kattintva.

 

TOVÁBBI CSOPORTOK

Elsőáldozók csoportja: Az elsőáldozók szülei számára külön levelet küldünk erről.

Ministránsok csoportja: Akik Plébániánkról ministránsként vesznek részt a szentmiséken, azok Tóth Dorián ministránsvezetőnkkel már jelentkeztek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministránsai csoportba.

 

Bármely további kérdés esetén keressétek a plébániai regisztrációs csoportfelelősünket, Lévai Ádám-ot, aki szívesen segít.

Elérhetőségei: E-mail: levaiadam ‘kukac’ gmail.com

Várjuk mind többetek jelentkezését!

Márton atya és Lévai Ádám

Jelentkezés, regisztráció a NEK-re!