Kedves Testvérek!

Az idei rendhagyó esztendőben is szeretnénk útjára indítani Plébániánkon a szállást kereső Szent Családot, és várunk mindenkit, aki szeretné befogadni otthonába!

A Szent Család kép Advent első vasárnapjától kezdve 3 naponként egy-egy újabb otthonba vándorol, majd Szenteste visszatér a templomba. A kép befogadója bárki lehet, életállapottól függetlenül.

A vírushelyzet miatt kétféle lehetőséget hirdetünk meg: 

  1. Akik vállalják a hagyományos személyes találkozást a Szent Család kép átadásakor egymás otthonában, az első „körbe” iratkozzanak.
  2. Szeretettel várjuk azokat a jelentkezőket is, akik mindenképp kültéren szeretnék átadni egymásnak a képet,kérjük, hogy ők a második „körbe” írják fel nevüket.

Jelentkezés az alábbi linken:

november 25-ig:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LbOMPel6VeoZhd03goW_zZeNxHHW_mbXw9To91GBwgQ/edit?usp=sharing

Kérjük, hogy lehetőleg időrendben töltsétek föl az időpontokat!

 

További gyakorlati tudnivalók személyes átadás esetén:

Első nap: A család/egyén az esti órákban (egymással előre megbeszélt időpontban) fogadja otthonában azt a családot, aki hozzájuk viszi a képet. Rövid (10-15 perces) imádságos együttlét közösen a Szent Család kép körül, majd egyeztetés alapján folytatható kötetlen beszélgetéssel. (Vendéglátás nem szükséges.)

A találkozás módjáról természetesen a két család közösen döntsön az aktuális körülmények (pl. egészségi állapotuk) mérlegelésével!

Második nap: A kép a fogadó családnál marad, akik közös esti imájukat a kép körül végezhetik (vagy akik a család tagjai közül erre kaphatóak).

Harmadik napA család (vagy a család néhány tagja) továbbviszi egy másik családhoz a képet, ahol az első nap estéjéhez hasonlóan együtt imádkoznak.

 

Az együttlét időtartama és formája kötetlen, ez a családokra van bízva, de szabadon felhasználható imaszövegeket emailben és nyomtatva is küldünk majd a jelentkezetteknek.

Célszerű, ha a találkozó családok előre egyeztetik egymással a találkozás időpontján és helyén túl az ima körvonalait is: pl. a gyermekek kora, türelme, a közösen ismert énekek, hogy ki olvasna föl szívesen?, a találkozás hossza stb.  Azt is jelezzétek egymásnak, ha valakinek nehézséget okoz a másik családhoz eljutni, (pl. autó híján). Jó alkalom ez a családoknak, hogy egymást mélyebben megismerjék, egymás iránti szeretetüket, elfogadásukat kifejezzék.

* * *

Tudjuk, hogy sokunknál – különösen a gyermekes családoknál – nehéz megszervezni, hogy három napra (akár egy rövid imaidőre is) kiszakadjunk a hétköznapok „mókuskerekéből”, de a felgyorsult adventi hetekben érdemes ezt a szent időt az elcsendesedésre és a lelki készülődésre fordítani!

Várjuk a lehetőségre nyitott szívű jelentkezőket,

szeretettel:

Márton atya és Hofferné Orsi (30/554-37-21) hofferbirta@gmail.com

Szállást keres a Szent Család 2021