Az ifjú házas közösség 2015-ben indult útjára, hogy ismerkedési, találkozási és lelki töltődési lehetőséget nyújtson a kisgyermekes, illetve friss házaspároknak. A találkozók kétheti rendszerességgel kerülnek megszervezésre a közösségi házban: gitáros énekléssel kezdünk, majd következik a témamegjelölő „megosztás”, erről kiscsoportos (7-8 fős) beszélgetést folytatunk, végül imádkozás zárja a két órás együttlétet.

Hogy a tematika a közösség érdeklődésének megfelelően alakuljon, ezért mi, a résztvevő házaspárok tartunk egymásnak gondolatébresztő előadásokat. Ennek témája többnyire párkapcsolattal, családi élettel, gyermekneveléssel, hitélettel kapcsolatos szokott lenni, és célja talán leginkább az, hogy a hasonló értékrenddel és világnézettel bíró házaspárok közösen tudjunk gondolkodni ezekről a kérdésekről, átsegítsük egymást egy-egy nehezebb időszakon, saját tapasztalataink és élményeink megosztása által.

A találkozók egész évben nyitottak, várjuk azokat a házaspárokat, akik szívesen járnának egy befogadó, nyíltszívű közösségbe. A rendszeres találkozók mellett alkalmanként kirándulásokat, Nagyböjtben keresztutat is szervezünk. Több olyan házaspár is van közöttünk, akik nem tudnak együtt részt venni a találkozókon, ők felváltva jönnek, vagy csak a pár egyik tagja, és az sem gond, ha valaki nem tud rendszeresen eljárni. Így ne ezek a gátló tényezők tartsanak vissza attól, hogy egy hirtelen felszabaduló péntek este benézz hozzánk!

A találkozók időpontjait megtalálod a plébániai Google Naptárban, péntek este 8 órás kezdéssel, „ifjú házas közösség” néven.

Kérdéseiddel megkeresheted a szervező házaspárokat – Füredi Krisztián és Annamária; Csík Zoltán és Zita; Illés Ádám és Weeber Ági – vagy Márton atyát.

Fürediné dr. Kovács Annamária: 06-30-851-9049
Illésné Weeber Ágnes: agnes.weeber ‘kukac ‘gmail.com
Csíkné Sisák Zita: csikzz ‘kukac’ t-online.hu

Várunk szeretettel!

Ifjúházas közösség