MÁTYÁSFÖLDI ALPHA!

MI AZ ALPHA? 

Az Alpha egy 10+2 (1 nyitó és 1 záró) alkalomból álló előadás-sorozat; gyakorlati bevezetés a keresztény hit alapjaiba, sok érdekes, a kereszténységgel kapcsolatos kérdésről szól (ezeket lejjebb részletezem).

Helyszín: a Plébánia Közösségi Háza. (1165 Pilóta u. 27.)
Kezdés hétfő esténként 19:00 órakor egy szerény vacsorával, majd egy kb. 25 perces videó-előadás Nicky Gumbellel, amelyet kiscsoportos beszélgetés követ. Befejezés 21:30-kor.
Az Alpha meghatározó része az „Alpha lelki nap”, melyre egy szombati napon, vidéki helyszínen kerül sor (általában az ötödik vagy hatodik alkalom után).

Az Alpha minden érdeklődő számára egy lehetőség, hogy rátaláljon a keresztény hit forrására, illetve felfrissítse a kereszténységről szerzett ismereteit: „Nyisd ki szíved, figyelj, fedezd fel, beszéld meg és kérdezz bármit!”

Minden összejövetel közös étkezéssel kezdődik, amely jó alkalom arra, hogy megismerjük egymást. Az előadások és beszélgetések hangvétele könnyed, barátságos és szórakoztató.

KINEK SZÓL AZ ALPHA?

Az Alpha mindenkinek szól, különösen azoknak ajánlott akik:

 • érdeklődnek a kereszténység iránt,
 • újonnan tértek meg, vagy újonnan lettek tagjai a plébániának,
 • plébániánk azon tagjai, akik szükségesnek tartják felfrissíteni hitük alapjait,
 • indíttatást éreznek magukban a missziós szolgálatra.

Az Alpha ingyenes, azonban a résztvevők önkéntes alapon hozzájárulhatnak a vacsorák költségeihez.

PROGRAM:

Az Alpha előadásai:

Bevezető alkalom – ünnepi vacsora és rövid előadás „Adhat-e ennél többet az élet?”  címmel.

További előadások:

 • Kicsoda Jézus?
 • Miért halt meg Jézus?
 • Hogyan lehetek biztos a hitemben?
 • Miért és hogyan olvassam a Bibliát?
 • Miért és hogyan imádkozzam?

A lelki napon— három előadás a Szentlélekről:

Kicsoda a Szentlélek?

Mit tesz a szentlélek?

Hogyan telhetek be szentlélekkel?

 • Hogyan vezet minket Isten?
 • Hogyan állhatok ellen a gonosznak?
 • Miért és hogyan beszéljünk másoknak Jézusról?
 • Isten ma is gyógyít?
 • Mi az Egyház?
 • És végül a záró ünnepi alkalommal — ahova vendégeink is vendégeket hívhatnak — bemutatjuk milyen az Alpha…?

ALPHA ELINDÍTÁSA PLÉBÁNIÁNKON:

Első alkalommal 2014. szeptember 22-én indult Alpha a Mátyásföldi Szent József Plébánián, azóta minden ősszel és kora tavasszal indítunk egy újabbat.

Ugyan az Alphát elsősorban a kereszténységet nem ismerők számára találták ki, hisz a keresztény hit alapjairól hallhatunk az előadásokon, de ugyanakkor alkalmat teremt arra is, hogy a templomba járó keresztények felfrissítsék, elmélyítsék hitüket és személyesebbé tegyék Krisztushoz tartozásukat. Úgy lehet a leghatékonyabban meghívni a nem keresztény vagy hitüket nem élő testvéreinket, ha mi magunk is részt vettünk egy Alphán. Így nem küldjük, hanem valóban hívjuk az illetőt. Az első Alphára mi is főleg plébániánk tagjait hívtuk, a következőre viszont már a résztvevők hívják barátaikat, ismerőseiket, s természetesen szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Az újonnan induló Alpháról részletes tudnivalókat mindig megtalálhatjuk itt, a honlapunkon.

ALPHA KLUB

A korábbi Alphát végett vendégeinknek kezdeményezésére 2015-ben hoztuk létre az Alpha-klubot, melynek keretében minden hónap utolsó csütörtökén ismét találkozhatnak 19:00-21:30 között.

Hogy milyen is az Alpha-klub? Együtt vagyunk — és úgy mint az Alphán —, megnézünk, egy-egy rövid filmet illetve meghallgatunk egy rövid tanítást, beszélgetünk… Jézusról, Bibliáról, hitünkről, kétségeinkről, nehézségeinkről és közben a batyunkból előkerült finomságokat majszoljuk… és amikor hazamegyünk, úgy érezzük, a szívünk tele van szeretettel, hálával… Újból átérezzük a Szeretet-, Isten erejét.”

JELENTKEZÉS ALPHÁRA:

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezni lehet Gödölle Márton atyánál a Mátyásföldi Szent József Plébánián személyesen, vagy a 06-30/263-8524 mobil számon vagy e-mailben . Ha az induló Alphával kapcsolatos kérdésed lenne, azt is felteheted ugyanitt.

További információk az Alpháról a  http://alpha.org.hu  honlapon találhatók.

Összeállította: Szabó Szilárdné, Jutka 2018.

 

Alpha