A szent-ignáci imamódban a hangsúly a szemlélődő nyugalmon, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban.

A csoport Szabó Éva vezetésével lazító, relaxáló gyakorlatokkal kezdi az ima alkalmat, melyek segítenek mindenkinek abban, hogy a hétköznapi gondjaitól  – legalább az összejövetel idejéig – meg tudjon szabadulni. Utána pár szentírási részlet hangos felolvasásával folytatódik az ima. Éva elmondja a kegyelem kérést és vezetésével mindenki Jézus korába helyezkedik és utána már leírhatatlan csodás dolgok történnek…

Ezzel az ima móddal a mindenki találkozhat a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival és ezek segítségével felismerheti Isten jelenlétét és vezetését az életében. Így alakul ki az imádkozóban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudja különböztetni, mi az, ami életében az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes. Ennek gyümölcseként szabadság költözik a szívébe. Életét egyre több öröm és szeretet járja át.

Ezt az imamódot azoknak ajánljuk, akik szeretnék elmélyíteni Istennel való kapcsolatukat, életvitelszerűen szeretnék gyakorolni a hitüket, mélyebb megtérésre vágyakoznak, ill. fontosabb döntéseiket Istenre szeretnék alapozni. Azokat is hívjuk, akik elfáradtak és csak meg szeretnének pihenni az Úrban, szeretnék éleszteni szívükben az egykor megtapasztalt tüzet, és újraizzítani életük üszkösödő részeit.

Lelki vezető: Szabó Éva – szevi55 {kukac}freemail.hu

A csoport két hetente szerdánként találkozik 18.45 – 20:15-ig a hittanteremben.

Aki érdeklődik bővebben az ima mód iránt, ajánljuk a http:\\www.manreza.hu oldalt, ahol bővebb információkat olvashat, illetve hosszabb lelkigyakorlatokra is jelentkezhet!

„Belső-út”