2002-ben indultunk a Mátyásföldi Plébánián. 2006-tól csatlakoztunk a MÉCS családközösségek-hez. A kezdetektől kéthetente péntekenként a Közösségi Házban tartjuk az összejöveteleket este 8 órai kezdettel.

Az alkalmaink fő része egy adott témához tartozó gondolatébresztőből, és ahhoz kapcsolódó kérdések alapján beszélgetésekből áll. A személyes élmények, tapasztalatok, vélemények megosztása kerül a középpontba. Sokat jelent számunkra az őszinte, nyílt légkör, a jó hangulat. Mások küzdelme, öröme megerősít minket. Imáinkban hordozzuk egymás nehézségeit, örömeinknek együtt örülünk. Minden estét ima keretébe foglalunk. Adventben és nagyböjtben egy-egy alkalmat az ünnepi készületnek, közös imának szentelünk.

Az idei témáink címe: Erőforrásaink: időgazdálkodás, egészség, pénz, szellemi és lelki erőforrások, családi és közösségi kapcsolatok, stb…

Igyekszünk aktívan részt venni a plébánia közösségi megmozdulásain, mint például farsang, Szilveszter, közösségi nap, kirándulások szervezése. Rendszeresen ott vagyunk a Rózsafüzér, Egy úton zarándoklatokon.

Egy-egy alkalommal 10-12-en szoktunk összejönni, szívesen látjuk az új érdeklődőket is!

Minden felnőtt korosztályt hívunk, családi állapottól függetlenül: van közöttünk, akinek most született kisbabája, és olyan is, aki fiatal nagymamaként dédelgeti kis unokáját. Részt vesznek házaspárok, vagy a házaspár egyik tagja, és vannak egyedül élők is közöttünk.

Szeretettel látjuk azokat is, akik csak időnként tudnak részt venni alkalmainkon!

 

 

Családi kör
Cimke: