Kik is az Alpha „Angyalai”?
Egyházközségünk azon testvérei, akik a Alpha alatt, a háttérben tevékenykednek annak sikere érdekében.

Mi az „Angyali szolgálat”?
Az a segítség, amit most kérünk Tőletek. Az a segítség, amivel a háttérben szívvel, lélekkel és tevékenyen előmozdíthatjátok az Alpha vendéglátásának sikerét… aminek eredményeképpen az érkező vendégek úgy érezhetik: „Itt készültek a fogadásunkra, szeretettel várnak minket!”

KEDVES TESTVÉREK!
KÉRJÜK, JÁRULJATOK HOZZÁ TI IS EGY-EGY ALPHA SIKERÉHEZ!

Az Alpha sikeréhez nagyban hozzájárul a vendéglátás. A résztvevők vendégeink, akiket olyan nagy szeretettel veszünk körül, mint a legkedvesebb barátainkat, akiket vacsorára hívtunk. Minden Alpha egy finom vacsorával kezdődik…

az alábbi segítséget KÉRJÜK Egy-egy új ALPHA indulásakor:

 • VENDÉGEK INVITÁLÁSA
  Ha ismersz valakit, aki       nem ismeri hitünket, vagy nem gyakorolja vallását, aki szívesen csatlakozna, vagy akit Te szívesen meghívnál, hívd őt vendégségbe hozzánk! Add tovább a jó hírt; az Alphán megismerkedhet a kereszténység alapjaival, és beszélgethet ezekről minden kertelés nélkül.
 • VACSORA
  Keresünk segítőket egy-egy egyszerű hétfő esti vacsora elkészítéséhez. Változatos, de egyszerű menüt igyekszünk összeállítani a 12 alkalomra. Ez lehet egytálétel vagy szendvicses hidegtál és előfordult már pizza is. Ezen a téren nagy feladat, hogy mindig időben a helyszínen legyen az előre megbeszélt étel, tálalható formában. Ha valaki szívesen főzne, vagy összeállítana egy-két tálca szendvicset, de a nagy mennyiség szállítása gondot okoz számára, szívesen elhozzuk az elkészült ételt. Tájékoztatást az Alpha létszámáról csak közvetlen a sütés (főzés) előtt tuduk adni, mert azt előre kiszámítani nem tudjuk. Az eddigi Alphákon a résztvevők száma igen változó volt; volt már szinte családias 8-, de volt közel 30 fős csoport is.
  Kérjük a jelentkezéseket az „JELENTKEZÉS” alatt kért elérhetőségek megadásával. Mi időben jelentkezünk és egyeztethetjük a szükséges teendőket.
 • SÜTEMÉNY
  Mint jó házigazdák, szeretnénk süteménnyel is kedveskedni vendégeinknek. A szünetben teát és süteményt szoktunk felszolgálni. Ehhez a házi süti elkészítéséhez is kérünk segítséget. Kérjük, hogy amennyiben egy tepsi sütivel tudnál hozzájárulni a mi vendéglátásunkhoz, úgy jelentkezz a külön pontban kért módon!
 • HÁTTÉR MUNKA
  Keressük azokat a testvéreket is, akik más szolgálatok (terem berendezése, terítés, vendégfogadás vagy technikai dolgok) végzésével szeretnék közös missziónkat segíteni.
 • IMAHÁTTÉR
  Ha nem tudsz senkit elhívni, vagy nem tudsz főzést, terítést, háttérmunkát sem vállalni… akkor is segíthetsz! Kérünk szépen, imádkozz az Alpháért! Azért, hogy legyen elég jelentkező, és hogy ez az evangelizáció meghozza gyümölcsét! Nagy ajándék és komoly segítség a háttérben értünk imádkozó testvérünk, mert szolgálatunk gyümölcsét ugyan az Úr érleli meg, de mindezt nekünk kérnünk kell Tőle…!

Imádkozhatsz a saját szavaiddal, de akár az alábbi imát is elmondhatod:

Ima a Mátyásföldi Alpháért

Hálát adunk neked, Mennyei Atyánk, hogy ismét indul Alpha Mátyásföldön, a mi plébániánkon!

Megváltó Jézusunk! Te, aki szent szenvedéseden felül is oly sokat tettél értünk; kiválasztottad majd szétküldted tanítványaidat a világban, hogy hirdessék az örömhírt és megismertessenek Téged az emberekkel, Te ma is kiválasztasz és meghívsz „emberhalászokat”…

Dicsőség és hála neked Urunk, mert az általad meghívott testvéreink ismét igent mondtak, és készek a Te szolgálatodra. Hála legyen, mert ismét készek 12 héten keresztül heti egy estéjüket odaadni Neked és azoknak, akik megismerni vágynak Téged! Idejüket, energiájukat és legjobb tudásukat adják Érted. Kérünk Téged, Istenünk, áraszd kegyelmedet rájuk és munkájukra, melyet a Te nagyobb dicsőségedre ajánlanak fel! Szentlelked által irányítsd az Alpha segítőit, hogy megtalálják a megfelelő szavakat és tetteket, melyekkel közelebb viszik Hozzád a meghívott vendégeket!

Urunk, Istenünk! Szólítsd és hívd azokat, akiknek leginkább szükségük van Rád! Segítsd őket döntésükben, hogy jelentkezzenek az Alphára, és kísérd őket végig a kurzuson!

Azért imádkozunk, Mennyei Atyánk, hogy az Alpha sikeres legyen és meghozza gyümölcsét! Szent Lelked által növekedjék a Te országod és mindez a Te nagyobb dicsőségedre szolgáljon! Jézus Krisztus, a Te Fiad által. Ámen

Az Alpha-módszer hatékony eszköz a keresztény közösség építésében. Jó kis csapat lett a miénk is. Ha megkérdezitek az „Angyalokat” és „Segítőket”, milyen érzés együtt szolgálni, illetve tevékenykedni az Alpha vendégeiért, azt hiszem mindnyájan hasonlóan nyilatkoznának, mint én. „Felemelő érzés részt venni ebben a szolgálatban. Határtalan jó érzés, amikor az Alpha résztvevőivel — azokkal a vendégekkel, akik kedvéért mi szeretettel adtuk időnket és energiánkat —, közösségünk tagjaként, hitüket megélő keresztény testvérünkként találkozunk a templomban… Hála legyen érte az Úrnak!”

JELENTKEZÉS:

Ha van kedved csatlakozni az Alpha plébániai csapatához, akár úgy, hogy a helyszínen segítesz teríteni, tálalni, a konyhában segíteni, akár úgy, hogy egy-egy alkalomra a sütésbe-, főzésbe bekapcsolódnál, kérjük, jelentkezz  e-mail-ben vagy Princzi Lajosné, Brigittánál, telefonon a 407-2502 vonalas vagy a 06-20/9557786 mobil számon.

Jelentkezésedkor a következő adatokat add meg: név-, telefon- és mobilszám, e-mail- és az is, hogy milyen „Angyali szolgálatot” vállalsz.

Segítségeteket előre is köszönjük és minden szolgálatotokat hálás szívvel fogadunk!

 

 

Alpha angyalok