Hirdetések 2018. március 11-én

 1. Ma vasárnap kiszolgáltatjuk a betegek szentségét a ½ 9-es és a 10-es misék után az idős vagy beteg testvéreknek, akik felkészülten kérik.
 2. Ma délután ½ 5-kor ministráns gyűlésre várjuk a ministránsokat.
 3. Ugyancsak ma az esti 6 órai szentmisén Pipó József gitáros zenekara fog szolgálni, majd a mise után Pipó József: Keresztút-ját adják elő.
 4. Hétfőn ½ 10-től Nyugdíjas Klub.
 5. A héten szerdán ¾ 6-tól ¾ 7-ig Vilmos atya gyóntat. Pénteken este most nem lesz gyóntatás!
 6. Nemzeti Ünnepünkön, március 15-én templomunkban reggel ½ 8-kor lesz szentmise.
 7. Pénteken 17 órakor kezdődik a gitáros keresztút, és plébániánk fiataljainak személyes tanúságtételei lesznek a stációk.
 8. Szombaton (március 17.) délután 15-17 óra között az ifjú házas közösség szervezésében keresztutat járunk a Szilas-patak menti erdőben. Gyülekező 14:45-től. Pontban háromkor indulunk. Találkozó: Sarjú utca – István király utca kereszteződésénél. Itt autókkal kényelmesen le lehet parkolni. Gyalogszerrel könnyen megközelíthető a „Mátyásföld alsó” HÉV megállótól. Gitáros énekeket fogunk énekelni, és a stációknál közösségünk tagjainak tanúságtételei segítik az elmélkedést.
 9. Jövő vasárnap a Szentföld javára lesz a gyűjtés.
 10. Jövő vasárnap (március 18.) 8 – ½ 12-ig a Közösségi Házban méz-, szörp- és pirospaprika vásár lesz.
 11. Előre hirdetjük, hogy március 23-án pénteken 17 órai kezdettel Szent Cecília Kórusunk Liszt Ferenc: Via Crucis művét adja elő a keresztút keretében.
 12. A nagyböjti hetekben szívesen meglátogatom a lakáshoz kötött betegeket, hogy húsvéti szentgyónásukat elvégezzék és megáldozzanak. Jelezzétek, kihez menjek el!
 13. Két héttel ezelőtti vasárnap a katolikus iskolák javára 288.000 Ft-ot gyűjtöttünk, amelyet továbbítottunk.
 14. Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés kezdődött a rászorulók részére. Az adományokat március 25-ig lehet leadni a sekrestyében.
 15. A plébániai Képviselőtestület a Plébánia 2017. évi zárszámadását és a 2018. évi költségvetését elfogadta. Az érdeklődő hívek számára lehetőség van – két héten keresztül – az elfogadott dokumentációba betekinteni a szentmisék után a sekrestyében vagy a fogadó órák alatt a plébániai irodában.
 16. A IV. Plébániai Családos Tábor Velencén lesz 2018. július 4-8. között. Az információs lapot és jelentkezési lapot a levlistán szétküldtük. Akihez nem jutott el, szóljon!
 17. Az adóbevallásoknál a Magyar Katolikus Egyház (technikai száma: 0011) és a Mátyásföldi Római Katolikus Közösségi Házért Alapítvány (adószáma: 18172856-1-42) támogatását kérjük az 1+1 % felajánlásával. Az idei bevallásoknál különösen figyeljünk erre, mert az egyházak esetében a mostani felajánlásokat figyelembe veszik a következő években is, az adózó újabb rendelkezéséig. Az elektronikusan beadott bevallás esetében az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1 % nyilatkozat megtételét. Mindazok, akiknek bármely ok miatt (pl. családi adókedvezmény) nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról. Ez azért fontos, mert a költségvetési támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát veszik figyelembe.
 18. A II. negyedévi katolikus újságok és folyóiratok megrendelését várjuk a sekrestyében.
 19. A közép-pesti plébániák NEK-es küldöttei által készített újság, a NEKtár ingyenesen elvihető a karzat alól, még van néhány példány belőle. A plébánia honlapjáról is letölthető ez az első szám.
 20. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételt hirdet több szakon a 2018/19-es tanévre. Részletes plakát az előtérben. Jelentkezési határidő március 28.
Hirdetések – 2018.03.11