Hirdetések 2018. március 25-én

Kívánok minden Testvérünknek áldott nagyheti készületet Húsvét Ünnepére, és kérem, hogy minél többen vegyünk részt a Szent Háromnap szertartásain, ami az egész egyházi év szíve közepe!

  • Ma Virágvasárnappal megkezdődött a Nagyhét. A 10 órai szentmise előtt lesz az ünnepi barkaszentelés a templom előtti téren és az ünnepi bevonulás. Ezen a szentmisén mindkét kórus szolgál, és felhangzik Márk passiója Kasznár József vegyeskari betéteivel. A többi szentmisén szereposztásban, prózában hangzik el a passió.
  • Hétfőn Nyugdíjas Klub lesz.
  • Gyóntatás rendje a héten: Szerdán ¾ 6-tól ¾ 7-ig. Nagycsütörtökön ½ 5 – ½ 6-ig, Nagypénteken ½ 4 – ½ 5-ig, Nagyszombaton ½ 6 – 7-ig.
  • A húsvéti Szent Háromnap rendje: Nagycsütörtökön és Nagypénteken este 6-kor kezdődik a szertartás. Pénteken a János Passiót a Szt. Cecília énekkar előadásában halljuk. Előtte 5 órakor keresztutat járunk. Ne feledjük a nagypénteki szigorú böjtöt. A pénteki szertartás végétől egész éjszaka nyitva lesz a templom, és Szentsír-látogatásra és Szentségimádásra hívjuk a testvéreket szombat délig. Aki jönne, iratkozzon fel a kórus alatt kitett ívre. A Nagyszombati Feltámadási Vigília szertartás este 8 órakor kezdődik, a Feltámadási körmenet 10 óra körül.
  • A ministránsokat kérjük, hogy szolgálatukkal segítsék a nagyheti szertartásokat, amelyekre ministránspróbák is lesznek: Nagycsütörtökön du. 3-kor, Nagypénteken de. 10-kor, és Nagyszombaton déli 12-kor.
  • Kérjük rendezni a katolikus újságok II. negyedévi befizetését.
  • A vasárnap esték régi hagyomány szerint gitáros misék nálunk. A gitáros csoport szeretné, ha több énekes is bekapcsolódna a rendszeres szolgálatba. A közös készületben közösséggé is formálódhatnak a résztvevők. A misék előtt 5 órától vannak a próbák. Szeretettel várnak erre énekeseket. A lelkesedés többet ér a kiváló hangnál!
Hirdetések – 2018.03.25