Hirdetések 2018. szeptember 2-án

 1. A héten elsőpéntek. Az esti mise után Jézus szíve litánia és csendes szentségimádás lesz ½ 8-ig.
 2. Szeptember 8-án, szombaton Szűz Mária születésnapja, Kisboldogasszony ünnepe. Este 6-kor erről az ünnepről tartunk szentmisét.
 3. Jövő vasárnap (Szept. 9.) az esti 6 órai szentmisén lesz a plébániai tanévnyitó Veni Sancte. Hittanosainkat, gyermekes családokat, közösségünk tagjait elsősorban erre a szentmisére hívjuk! A mise keretében lesz hagyományosan a „Tanszereink megáldása”. Az iskolásokat arra kérjük, hogy valamilyen kisméretű, beazonosítható tanszerüket (füzet, tankönyv, tolltartó stb, de nem iskolatáska!) hozzák magukkal és a mise előtt az oltár elé tegyék le. Ezen a szentmisén mutatjuk be hitoktatóinkat is.
 4. A Veni Sancte misét követően a templomban tartjuk este 7-től a nyári Hittantábor élményeiről a vetített képes beszámolót, amire nemcsak a táborozókat és családjukat, hanem minden érdeklődőt szeretettel hívunk.
 5. A plébániai hittanok és a felnőtt csoportok rendjét és első alkalmait a faliújságokra kitettük, de a plébánia honlapján is olvasható. A bővebb plébániai program honlapunk Google Naptár menüpontjában látható. A plébániai szeptemberi programok táblázatát jelen levélben csatolva találjátok. A plébániai hittancsoportok szept. 10-től indulnak. A gyerekcsoportok időpontjai a következők:

Kedd          17-18 óra:    2. oszt. (Elsőáldozási felkészülés I.)

Csütörtök    17-18 óra:    7-8. oszt.

Péntek         15-16 óra:    6. oszt.

16-17 óra:   5. oszt.

17-18 óra:   3. o. (Elsőáldozási felkészülés II.)

18-19 óra:   4. oszt. (októberben elsőáldozók)

 1. Egy év múlva, ősszel tervezzük a bérmálkozást, amire indul egy középiskolás felkészítő csoport. Várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik idén 9-12. osztályba lépnek. A bérmálkozó csoport időpontja: Hétfő 17-18 óra. A bérmálkozás lehetőségét azon felnőtteknek is hirdetjük, akiknél ez elmaradt, de vallásgyakorló életet élnek. Tőlük külön csoportba járást nem kívánunk meg, de ajánljuk a vasárnap esti felnőtt katekézisbe való bekapcsolódás lehetőségét készület gyanánt. Ők is Márton atyánál jelentkezzenek!
 2. A gyóntatás rendje a héten: szerdán este ¾ 6-tól ¾ 7-ig (Vilmos atya), és pénteken az esti szentmise után ½ 8-ig.
 3. A Nyugdíjas Klub első alkalma szept. 10-én, hétfőn lesz.
 4. Két hét múlva vasárnap, szept. 16-án tartjuk az EGYHÁZKÖZSÉGI NAP-ot a 10 órai misét követően (11-17 óráig), amire közösségünk minden tagját várjuk, közös bográcsos ebéddel és színes programokkal. Arra a vasárnapra ne tervezzünk mást.
 5. Elindult az idei tanévre a toborzás a cserkészcsapatunkba. Elsősorban 1. osztályos, valamint alsós gyerekek jelentkezését várjuk! További infók, jelentkezés: kalazanti.cserkesz.hu/toborzas/ vagy facebook/kalazanti/ vagy személyesen Kovács Adorjánnál (kovacsadorjan@gmail.com)
 6. A Pesti Vigadóban kiállítás nyílt „Átlényegülés” címmel (az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén), amely megtekinthető szeptember 26-ig. Tájékoztató a faliújságon.
 7. A következő plébániai buszos zarándoklatot szeptember 22-re, szombatra tervezzük. A részletekről (úticél, program, részvételi díj) később adunk tájékoztatást.
 8. Szeptember 15-én, szombaton, Eucharisztikus Ifjúsági Nap lesz a MOM Sport csarnokban. Várják a 15 és 30 év közöttieket. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, mely a https://www.iec2020.hu/forraspont oldalon érhető el.
Hirdetések – 2018.09.02