Hirdetések 2019. március 3-án

  1. Ma könyörgő nap van a világ éhezőiért.
  2. Orgonánk megáldásának 110. évfordulója alkalmából Bednarik Anasztázia orgonaművész ma (vasárnap) este 7-től orgonahangversenyt ad templomunkban. Ez alkalomból gyűjtés lesz a szarvaskői három gyermekes család részére, akiknek leégett a háza.
  3. A héten Hamvazószerdán megkezdődik a Húsvétra előkészítő nagyböjti idő. Ezen a napon szigorú böjti nap van (legfeljebb 3x étkezés egyszeri jóllakással, húsmentesen). Az esti 6 órai mise keretében lesz a hamvazás, amiben a jövő vasárnapi szentmisék végén is lehet részesülni.
  4. Nagyböjt péntekein keresztutat járunk a templomban. A keresztút most pénteken 17:25-kor kezdődik. Nagyböjt péntekjein hústilalom van (14 év fölött és 60 év alatt).
  5. A nagyböjt kezdetét megszentelő szentgyónásra templomunkban a következő időpontokban állunk rendelkezésre ezen a héten: Hamvazószerdán az esti 6-os szentmise után 8-ig, csütörtökön a reggeli ½ 8-as szentmise után, pénteken délután 5-6-ig (a keresztút alatt) majd a mise után ½ 8-ig, szombaton az esti mise után ½ 8-ig. Személyesebb gyónásra is be lehet jelentkezni hozzám külön időpontra. A Gyóntatószék felújítása még nem fejeződött be, de már használatba vettük. Lényeges változás, hogy a bal oldali fülkénél kivettük az elválasztó rácsot a személyesebb gyónás választása végett. Ide átmenetileg csak széket tudtunk betenni. A jobb oldalon továbbra is lehet választani a hagyományos, ráccsal elválasztott gyónási lehetőséget.
  6. A Csíksomlyói pápalátogatásra induló zarándokbuszra még lehet jelentkezni a sekrestyében.
Hirdetések – 2019.03.02