Hirdetések 2019. április 7-én

 1. 1. A mai vasárnap (ápr. 7.) lesz a fél 9-es és a 10-es misék után a betegek szent kenetének kiszolgáltatása az arra felkészült idős és beteg testvéreink részére. Aki tud ismeretségében, szomszédságában ilyen idős emberről, értesítse, hogy a hozzátartozók el tudják őt hozni, vagy maguk is felajánlhatják, hogy őt elhozzák, ha a hozzátartozók erre nem készek. Egy szép és igaz nagyböjti szeretet-cselekedet lehet ez az idősek felé.
 2. Ma vasárnap a Szentföldi katolikus intézmények javára gyűjtünk.
 3. Hétfőn Nyugdíjas Klub lesz a Közösségi Házban fél 10-től.
 4. Csütörtök este 7-től 8-ig dicsőítő gitáros Szentségimádás lesz templomunkban.
 5. Az e heti pénteki keresztút (ápr. 12.) délután 5 órakor kezdődik a Szent Cecília kórus szolgálatával. Liszt Ferenc Via Crucis c. műve hangzik fel. A szentmise után szentségimádás lesz fél 8-ig.
 6. Szombat és vasárnap a kéktúra következő alkalma lesz.
 7. Jövő héten Virágvasárnappal megkezdődik a Nagyhét. Virágvasárnapon a 10 órai szentmise előtt lesz az ünnepi barkaszentelés a templom előtti téren és az ünnepi bevonulás. Aki tud, hozzon barkát! Ezen a szentmisén mindkét kórus szolgál, és felhangzik Werner Alajos Lukács passiója. A többi szentmisén szereposztásban, prózában hangzik el a passió.
 8. Virágvasárnap az esti mise előtt, negyed 6-kor kezdődik a cserkészek előadásában a passió bábos előadása, amelyre szeretettel hívják a családokat, gyerekeket.
 9. A húsvéti Szent Háromnap és a gyóntatások rendje olvasható a faliújságon és a honlapon: Nagycsütörtökön és Nagypénteken este 6-kor, Nagyszombaton este 8-kor kezdődik a szertartás. A nagypénteki szertartás után Szentsír-látogatásra és szentségimádásra nyitva marad egész éjszaka a templom Nagyszombat délig. Kérjük a testvéreket, hogy aki erre a szentségimádásra jönne, iratkozzon fel a kórus alatti lapon.
 10. A tartós élelmiszergyűjtés helyett meghirdetett pénzbeli adománygyűjtés jövő vasárnapig folytatódik.
 11. Továbbra is várjuk jelentkezéseteket a Mátyásföldi Plébánia V. Családos Táborába! Részletek és jelentkezés a plébániánk honlapján: https://matyasfoldi-plebania.hu/csalados-tabor/meghivo-v-plebaniai-csalados-taborba/
 12. A héten a gyóntatás rendje: Szerdán este 6-tól 7-ig. Pénteken este nincs most gyóntatás! Szombaton az esti mise alatt gyóntatás!
 13. Többek kérését figyelembe véve szenteltvíztartót szereltünk fel a jobb oldali akadálymentes templomi bejáratnál.
 14. Az adóbevallásoknál a Magyar Katolikus Egyház (technikai száma: 0011) és a Mátyásföldi Római Katolikus Közösségi Házért Alapítvány (adószáma: 18172856-1-42) támogatását kérjük az 1+1 % felajánlásával. Az elektronikusan beadott bevallás esetében az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1 % nyilatkozat megtételét. Mindazok, akiknek bármely ok miatt (pl. családi adókedvezmény) nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról, mert a költségvetési támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát veszik figyelembe.
Hirdetések – 2019.04.07