Ferences adventi lelki naptár 2019

Hirdetések 2019. december 1-én

 1. Ma vasárnap Advent 1. vasárnapjával kezdődik az adventi készületi idő karácsonyra, és kezdődnek a hétköznapi hajnali roráte misék keddtől péntekig 6 órai kezdettel. Kedden és csütörtökön emiatt a reggeli fél 8-as misék elmaradnak, de a szerda és pénteki esti misék meg lesznek tartva. Kedden gregorián, szerdán és csütörtökön a szokásos adventi énekekkel, pénteken gitáros ének kísérettel. Hétfőn Cinkotán van reggel 6-kor roráte. A roráték 6.40-kor érnek véget, de mindenki addig maradjon, amíg indulnia kell iskolába, munkahelyre. A ministránsokat külön is bátorítjuk a rorátékon való ministrálásra.
 2. Ma van az adventi koszorú-készítés a Közösségi Házban ½ 10-től 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámokat és ragasztópisztolyt. Kerámia-, méz-, szörp-, mák-, dió-, pirospaprika-, marcipán és édességek vására is lesz.
 3. Templomunk díszítője, Tóthné H. Cili idén is készít adventi koszorúkat és ajtódíszeket, amelyeket megvásárolhatunk ma ½ 10 és 12 között a Közösségi Házban. Rendelni is lehet a 30/866-8498-as telefonon.
 4. Hétfőn ½ 10-től Nyugdíjas Klub lesz a Közösségi Házban.
 5. Ismét útjára indul egyházközségünkben a Szállást keres a Szent Család, amiről a listára külön levelet küldtem. A következő linken lehet rá jelentkezni: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vlytEX_Fjq6Xkkc7cU7gXd_DxOgk_FxQhNisXiSpi1A/edit#gid=0
 6. Az adventi készület segítésére kinyomtattunk pár példányt a ferencesek adventi naptárából, ami minden napra egy rövid lelki feladatot kínál.
 7. A héten elsőpéntek következik.
 8. Idén sem hirdetünk tartós élelmiszer-gyűjtést adventben. Viszont gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit ugyanúgy a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. A pénzadományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 16-ig.
 9. Jövő vasárnap a ½ 9-es szentmise végén jön a Mikulás a templomba.
 10. Megérkezett a Katolikus Kalendárium és az egylapos és forgathatós falinaptár. A sekrestyében megvásárolható.
 11. A héten a gyóntatás rendje: szerdán este 6-tól 7-ig; pénteken a mise után ½ 8-ig
Hirdetések – 2019.12.01