Hirdetések 2020. február 23-án

  1. A mai vasárnapi szentmiséken a katolikus iskolák javára van a gyűjtés.
  2. Ma vasárnap a 10 órai szentmisét latin nyelven mutatjuk be (az olvasmányok és a szentbeszéd kivételével), ezzel is készülve a NEK latin nyelvű nyitó és záró szentmiséire. A latin-magyar miseszöveg kis füzetben a padokra ki lesz téve, hogy jobban követni lehessen, de ki is lesz vetítve. 9:40-től olvasópróba és énekpróba lesz előtte.
  3. Hétfőn nyugdíjas klub lesz ½ 10-től a Közösségi Házban.
  4. A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti készületi idő Húsvétra. Ez a szerda szigorú böjti nap (18-60 év között legfeljebb 3x étkezés egyszeri jóllakással, 14 év fölött húsmentesen) Az esti 6 órai szentmisében lesz a hamvazkodás. Gyóntatás ezen a szerdán 7-8 óra között lesz kivételesen. Aki nem tud részt venni ezen a napon, az a következő vasárnapi szentmisék végén részesülhet a hamvazásban.
  5. Nagyböjt péntekein keresztutat járunk a templomban. A keresztút ezen a pénteken 17:25-kor kezdődik.Nagyböjt péntekein böjti hústilalom van (14-60 év között)
  6. A nagyböjti lelki készülethez csatolva küldöm segítségnek a ferencesek által összeállított nagyböjti naptárat.
  7. A plébániai felnőtt lelkigyakorlat nagyböjtben lesz március 13-15. között Mátraverebély-Szentkúton. Még lehet jelentkezni, de már csak 6 ágyas szobákban van hely. Eddig 57 fő jelentkezett.
  8. A héten a gyóntatás rendje: szerdán este 7-8 között; pénteken és szombaton a mise után ½ 8-ig.
Hirdetések – 2020.02.23