Hirdetések 2020. április 26-án

1. Május 1-én, pénteken van templomunk – egyházmegye által előírt – szentségimádási napja, ezért du. 14.00 órától 17.30-ig egyéni, csendes adorációra be lehet térni a templomba – az előírt közegészségügyi szabályok figyelembe vételével -, ami addig nyitva lesz. A templomot 17.30-kor zárjuk.
 

2. Mivel ezzel a nappal kezdődik meg május, a Szűzanya hónapja, 17.40-kor Lorettói litániát énekelünk, amit már élőben, online közvetítünk.

 
3. Ezt követően 18 órakor kezdjük az ünnepi szentmisét templomunk búcsúnapján, Szent József, a Munkás ünnepén. Ez egyben elsőpéntek is. A szentmisét majd az elsőpénteki Jézus Szíve litániát online élőben közvetítjük. Szentáldozáshoz járulni, teljes búcsút nyerni a misét és litániát követően a templomkertben van lehetőség. A templomot akkor nyitjuk. Onnantól este 1/2 8-ig van lehetőség egyéni csendes szentségimádásra.
 
4. Aki nagykilencedet kezdett, az ennek eleget tehet a szentmise élő közvetítésébe való bekapcsolódással, a tökéletes bánat felindításával és komolyan vett lelki áldozással.
 
5. A médiából mindannyian értesültünk arról, hogy Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel, a magyar püspökökkel egyeztetve – tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire, a hívek és zarándokok utazási nehézségeire – úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ez újabb egy év felkészülési lehetőséget ad nekünk.
 
6. Mivel sokan ismerték egyházközségünkben, szomorú szívvel adjuk hírül – a család kérésére -, hogy Csermely Lászlóné sz. Mészáros Zsuzsanna 77 éves korában Nagypénteken hajnalban (április 10-én) megtért Teremtőjéhez. Immáron férjével, Laci bácsival együtt nyugosznak Jézus Szent Szívén. Temetésére a járvány elmúltával, később kerül sor. Nyugodjék békében!
Hirdetések – 2020.04.26