Hirdetések 2022. június 19-én

  1. Ma Úrnapja vasárnap van, Krisztus Testének és Vérének ünnepe. A 10 órai mise egyben a hittanos tanévzáró (Te Deum) szentmise is lesz, a hittanosokat és családjukat erre a misére hívjuk. Az Úrnapi körmenetet a 10-es mise végén tartjuk. Vegyünk részt rajta minél többen! Akik az úrnapi sátrak díszítéséhez virágot hoznak, reggel 8-ig tegyék meg. A ministránsokat különösen is kérjük a részvételre!
  2. Hétfőn indul plébániánk első nyári tábora, a Napközis tábor Fekete Zsuzsi hitoktató vezetésével.
  3. Pénteken Jézus Szíve főünnepe.
  4. A Püspöki Konferencia az élet védelme terén ajánlja a Váratlan élet c. film megnézését. Az interneten megtalálható magyar szinkronnal.
  5. A szenteltvíztartók ismét fel lettek töltve, és használhatók. Megszentelt szokás a templomba belépéskor vagy távozáskor szenteltvízzel magunkat meghinteni (magunkra keresztet vetni), amivel megkeresztelt voltunkra emlékezünk és felindítjuk a belső, lélekben való megtisztulás utáni vágyat.
  6. Megtörtént a körmeneti kereszt felújítása, és talpazatának átalakítása. A liturgikus előírások szerint az oltár közelében lett elhelyezve.
  7. Úrnapja alkalom arra, hogy az Eucharisztiával való megáldozásunk előírt és helyes gyakorlatát megújítsuk. Csatolok erről egy plakátot.  Hamarosan bővebb írást is küldök.
  8. A héten a gyóntatás rendje: szerdán este 6-tól a mise alatt, pénteken a mise után ½ 8-ig.
Hirdetések – 2022.06.19.