Hirdetések 2017. december 3-án

        Kívánok az egész egyházközségnek áldott és gyümölcsöző adventi lelki készülődést!

 1. Ma a ½ 9-es szentmise végén jön a Mikulás.
 2. Kész adventi koszorúk és ajtódíszek vásárolhatóak ma a ½ 9-es és a 10-es misék után Közösségi Házban, amit templomunk díszítője, Cili készített. Rendelést is vesz föl.
 3. A mai délelőtt adventi koszorú-készítés van a Közösségi Házban ½ 10-től ½ 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon ragasztópisztolyt és szerszámokat, mert ezeknek híján vagyunk. Könyv-, kerámia-, méz-, szörp- és pirospaprika vásár is lesz.
 4. Hétfőn ½ 10-től Nyugdíjas Klub a Közösségi Házban.
 5. Megkezdődik az adventi hajnali szentmisék ideje. Templomunkban keddtől péntekig reggel 6 órakor lesz roráté mise. Kedden gregorián, pénteken gitáros ének kísérettel, szerdán és csütörtökön a szokásos adventi énekekkel. A kedd és csütörtök reggel ½ 8-as szentmise elmarad, viszont az esti 6 órai miséket változatlanul megtartjuk. Cinkotán minden hétfőn reggel 6-kor lesz roráté.
 6. Továbbra is be lehet kapcsolódni a Szállást keres a Szent Család-ba az alábbi linken: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vlytEX_Fjq6Xkkc7cU7gXd_DxOgk_FxQhNisXiSpi1A/edit?usp=sharing
 7. Indul az adventi tartós élelmiszer-gyűjtés. Adományokat misék előtt és után lehet leadni a sekrestyében, december 17-ig.
 8. Péntektől vasárnapig közösségi hétvégére hívjuk az ifjúsági korosztályt Tahiba.
 9. Jövő vasárnap a ½ 9-es misén a Szt. Cecília vegyes kar, a 10-es misén a Szt. József Schola fog zenei szolgálatot végezni.
 10. Jövő vasárnap (dec. 10.) délután a Corvin Művelődési Házban Böjte Csaba ferences testvér tart előadást Tájékoztató az örökbefogadásról címmel szervezett konferencia keretében. A részvétel ingyenes, de a Színház honlapján regisztrálni kell az info@kulturliget.hu címen.
 11. Előre hirdetjük, hogy december 16-án, a szombat esti mise keretében lesz a felújított és kibővített orgona megáldása és mise után orgonakoncert.
 12. 2018 októberre hívta össze Ferenc pápa Rómába a következő püspöki szinódust, aminek témája az ifjúság. Ferenc pápa kíváncsi a fiatalok véleményére, hogy mik foglalkoztatják őket és milyen egyházban szeretnének élni. A 15 és 30 év közötti fiatalok részére kérdőívet készítettek, amit a http://szia.katolikus.hu/ címen lehet megtalálni, és december 15-ig lehet kitölteni. Bátorítunk erre!
 13. A gyermekeknek szóló adventi naptár mellé most egyet a szülőknek küldök. Jó nyitogatást a reggeli kávé mellé: https://tuerchen.com/f8661cc9
 14. A két héttel ezelőtti Karitász-gyűjtés eredménye 317 ezer Ft lett, amit továbbítottunk!
 15. Elkészült az eddig beérkezett NAMI feladatlapok összesítése, és látható a verseny jelenlegi állása. A kórus alatt kitett lapon ki-ki megnézheti, hogy mennyi pontot gyűjtött. A verseny folytatódik!
Hirdetések – 2017.12.03