Hirdetések 2017.12.10-én

1.     Fájdalommal tudatjuk, hogy munkatársunk, barátunk, Közösségi Házunk gondnoka és templomunk sekrestyése, Barkóczy Géza László, Laci bácsi december 8-án pénteken hajnalban hosszú kórházi kezelés után az Örök Hazába költözött. Kedden a reggeli roráté misében érte imádkozunk.

2.     Ma vasárnap a ½ 9-es misén a Szt. Cecília vegyes kar, a 10-es misén a Szt. József Schola végezi a zenei szolgálatot. Köszönjük.

3.     Ma vasárnap (dec. 10.) délután a Corvin Művelődési Házban Böjte Csaba ferences testvér tart előadást Tájékoztató az örökbefogadásról címmel szervezett konferencia keretében. A részvétel ingyenes, de a Színház honlapján regisztrálni kell az info@kulturliget.hu címen.

4.     Megkezdődtek az adventi hajnali szentmisék. Templomunkban keddtől péntekig reggel 6 órakor lesz roráté mise. Kedden gregorián, pénteken gitáros ének kísérettel, szerdán és csütörtökön a szokásos adventi énekekkel. A kedd és csütörtök reggel ½ 8-as szentmise elmarad, viszont az esti 6 órai miséket változatlanul megtartjuk. Cinkotán minden hétfőn reggel 6-kor lesz roráté.

5.     Csütörtökön este 7-től 8-ig gitáros dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban.

6.     A szombat esti 6 órai mise keretében lesz a felújított és kibővített orgona megáldása és mise után orgonakoncert, amelyen az orgona hangját és lehetőségeit kommentár kíséretében mutatjuk be. Mindenkit szeretettel várunk!

7.     Az adventi tartós élelmiszer-gyűjtésre az adományokat misék előtt és után lehet leadni a sekrestyében, december 17-ig.

8.     Idén is meggyújthatjuk az együttérzés gyertyáit az „Egymillió csillag a szegényekért” figyelemfelkeltő akció keretén belül. Gyertyákat karitász csoportunk munkatársaitól vehetnek át a kijáratnál. Ugyanitt pénzadományokat is elfogadunk plébániánk rászorulóinak a megsegítésére.

9.     2018 októberre hívta össze Ferenc pápa Rómába a következő püspöki szinódust, aminek témája az ifjúság. Ferenc pápa kíváncsi a fiatalok véleményére, hogy mik foglalkoztatják őket és milyen egyházban szeretnének élni. A 15 és 30 év közötti fiatalok részére kérdőívet készítettek, amit a http://szia.katolikus.hu/ címen lehet megtalálni, és december 15-ig lehet kitölteni. Bátorítunk erre!

10.   Megérkeztek a nyomtatott falinaptárak, kalendáriumok. Katolikus Kalendárium 350 Ft, Lapozható nagy falinaptár 250 Ft, Lapozható kis falinaptár 150 Ft, egylapos falinaptár 20 Ft áron kapható a sekrestyében.

Hirdetések – 2017.12.10