Hirdetések 2019. november 24-én

        A vasárnap esti szentmise tanúságtételének plakátja

 1. Ma vasárnap Krisztus Király ünnepével véget ér az egyházi liturgikus év. A 10-es misén a Szt. Cecília kórus szolgál.
 2. Ma van még templomunkban a „Meg nem született gyermek” vándor-szobra (Martin Hudacek alkotása), amely szerte a világon segít a nőknek és a családoknak a múlt sebeinek feldolgozásában. Meghívás ez egyházközségünk számára, hogy megerősítsük hitünket az emberi élet feltétlen tiszteletében. És imádságban kérjük Isten gyógyító kegyelmét mindazokra, akik az élet sebzettségét hordozzák. Infó a szoborról.
 3. Ma az esti 6 órai misén a prédikáció helyén egy négy gyermekes édesanya tanúságtételét hallgathatjuk meg. Erről csatolva küldöm a plakátot.
 4. Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapjával kezdődik az adventi készületi idő karácsonyra, és kezdődnek a hétköznapi hajnali roráte szentmisék. Roráte szentmise lesz keddtől péntekig 6 órai kezdettel. Kedden és csütörtökön a reggeli fél 8-as szentmisék elmaradnak, de a szerda és pénteki esti szentmisék meg lesznek tartva. Kedden gregorián, szerdán és csütörtökön a szokásos adventi énekekkel, pénteken gitáros ének kísérettel. Hétfőn Cinkotán van reggel 6-kor roráte.
 5. Ugyancsak jövő vasárnap adventi koszorú-készítés lesz a Közösségi Házban ½ 10-től 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámokat és ragasztópisztolyt. Kerámia-, méz-, szörp-, pirospaprika-, Marcipán és édességek vására is lesz.
 6. Templomunk díszítője, Tóthné H. Cili idén is készít adventi koszorúkat és ajtódíszeket, amelyeket megvásárolhatunk a Közösségi Házban ma és jövő vasárnap ½ 10 és 12 óra között. Rendelni is lehet a 30/866-8498-as telefonon.
 7. Ismét útjára indul egyházközségünkben a Szállást keres a Szent Család, amiről a listára külön levelet küldtem. JELENTKEZÉS.
 8. Idén sem hirdetünk tartós élelmiszer-gyűjtést adventben. Viszont gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit ugyanúgy a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. A pénzadományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 16-ig.
 9. December 8-án, a ½ 9-es szentmise végén jön a Mikulás a templomba.
 10. Bodócs Dóri és Krepler István sok szeretettel várja a karácsonyi pásztorjátékra a szereplőket! Első találkozás december 1-én, vasárnap 11-kor a Közházban, fent a tetőtérben lesz.
 11. A héten a gyóntatás rendje: szerdán este 6-tól 7-ig; pénteken a mise után ½ 8-ig
 12. Plébániai felnőtt lelkigyakorlatot szervezünk nagyböjtre (2020. márc. 13-15.) Mátraverebély-Szentkúton. Zatykó László OFM ferences atya vezeti. Részletek a faliújságon. A jelentkezési lap és 5.000 Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni Szabó Évánál.
 13. Az elmúlt vasárnapon az országos Karitász-gyűjtés céljaira 305.000 Ft gyűlt össze, amit továbbítottunk. Köszönet érte.
Hirdetések – 2019.11.24