Kedves Testvérek!

Régi szép népszokás, hogy az Adventi szent időben a szállást kereső Szent Család elindul, és bekopogtat minden otthonba.

Plébániánkon hét éve indítottuk újra ezt a hagyományt a következő formában: Advent első vasárnapjától kezdve 3 naponként egy-egy új családhoz vándorol a Szent Család képe, majd Szenteste visszatér a templomba. A kép befogadója bárki lehet, életállapottól függetlenül (idősek, egyedülállók, stb.)

Gyakorlati tudnivalók:

Első nap: A család/egyén az esti órákban (egymással előre megbeszélt időpontban) fogadja otthonában azt a családot, aki hozzájuk viszi a képet. Rövid (10-15 perces) imádságos együttlét közösen a Szent Család kép körül, majd egyeztetés alapján folytatható kötetlen beszélgetéssel. (Sütés-főzés, vendéglátás nélkül.) Egy gyertyát, Szentírást, és énekes könyvet érdemes előkészíteni.

Második nap: A kép a fogadó családnál marad, aki esti imáját a kép körül (a szálláskeresésről elmélkedve) végezheti.

Harmadik nap: A család továbbviszi egy másik családhoz a képet, ahol az első nap estéjéhez hasonlóan együtt imádkoznak.

Az együttlét időtartama és formája kötetlen, ez a családokra van bízva, de szabadon felhasználható imaszövegeket a képpel együtt küldünk.

A találkozó családok célszerű, ha előre egyeztetik egymással a találkozás időpontján és helyén túl az ima körvonalait is: pl. a gyermekek kora, türelme, a közösen ismert énekek, hogy ki olvasna föl szívesen?, a találkozás hossza stb.  Azt is jelezzétek egymásnak, ha valakinek nehézséget okoz a másik családhoz eljutni, (pl. autó híján). Jó alkalom ez a családoknak, hogy egymást mélyebben megismerjék, egymás iránti szeretetüket, elfogadásukat kifejezzék.

* * *

Tudjuk, hogy sokunknál – különösen a gyermekes családoknál – nehéz megszervezni, hogy három napra (napi fél-egy órára) kiszakadjunk a hétköznapok „mókuskerekéből”, de a felgyorsult adventi hetekben érdemes ezt az időt az elcsendesedésre és a lelki készülődésre fordítani.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, hogy minél többen bekapcsolódjanak! (Több Szent Család képet is tudunk indítani!)

A jelentkezés módja:

Online az alábbi linken minél hamarabb (ha lehet, december 1-ig):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vlytEX_Fjq6Xkkc7cU7gXd_DxOgk_FxQhNisXiSpi1A/edit?usp=sharing

vagy a templomban a padok mögötti papír jelentkezési lapon.

Akik papír alapon jelentkeznek, azok számára e-mailben (vagy telefonos egyeztetés útján) juttatjuk majd el a résztvevők sorrendjét és elérhetőségeit. Ez alapján lehet egymást keresni és a részleteket megbeszélni.

Kérjük, hogy lehetőleg időrendben töltsé(te)k föl az időpontokat! (Lehet egymással egyeztetés után cserélni.)

Szeretettel:

Márton atya és Hofferné Orsi (30/554-37-21) hofferbirta@gmail.com

Szállást keres a Szent Család 2019