Hirdetések – 2020.05.10

1.

Mivel szerdán, május 13-án van a Fatimai Boldogságos Szűz Mária emlékünnepe, most május közepén – Mária hónapjában – kivételesen élőben közvetítjük az esti 18 órai orgonás szentmisét a templomból. A közvetítés már 17.40-kor kezdődik, a Lorettói litánia éneklésével. A szentmisét követően a templomkertben van lehetőség megáldozni 19 órakor.

2.

Minden pénteken az esti mise után ¾ 7-től csendes szentségimádásra nyitva a templom ½ 8-ig.

3.

Mivel mostanában van az adóbevallás ideje, felhívjuk a figyelmet, hogy az adó egyik 1%-ával támogassuk a Magyar Katolikus Egyházat (technikai szám: 0011), a civil szervezetek részére juttatható másik 1%-kal támogathatjátok Plébániánk alapítványát, ami az egyházközségünket szolgálja:

Mátyásföldi Római Katolikus Közösségi Házért Alapítvány

Adószáma:

18172856-1-42  

4.

Március 15-én mutattuk be utoljára vasárnap a nyilvános szentmisét (akkor is már csak „fél házzal”, azóta online közvetítjük a szentmiséket. Az azóta eltelt két hónap perselyadományának kiesése az egyházközség számára jelentős bevétel-kiesés. Aki gondolja, átutalással segítheti plébániánkat. A megjegyzés rovatba írjátok: perselyadomány.

Mátyásföldi Szent József Plébánia

11100104-19819136-36000001

Talán nem mindenki tudja, hogy Templomunk és Közösségi Házunk és közösségi életünk minden kiadását a mátyásföldi hívek adományai fedezik: a vasárnapi perselypénz és az önkéntes egyházi hozzájárulás (régebbi nevén egyházi adó). Ezen túl a plébániánk egyetlen forint támogatást sem kap az Egyházmegyétől vagy a Katolikus Egyháztól. (Az állami forrásokat és az adó első 1%-át – a Katolikus Egyháznak – mind a központi kiadásokra és felújításokra fordítják. Egyedül az Alapítványunknak juttatott 1%-os adófelajánlás érkezik vissza hozzánk, de az sajnos nem túl jelentős összeg, pár százezer forint). Minden adományt hálásan köszönünk!

5.

Templomunk körül a tavaszi kertrendezés javában zajlik.

Köszönjük többek önkéntes szolgálatát a kerti munkákban:

Jacsó Jánosnak a fűnyírást.

Zimonyi Andrásnak a sövények lenyírását. (vasárnap lett 77 éves, Isten éltesse!)

Görbe Lacinak a bokorsor permetezését.

Juhász Magdinak, Tóth Editnek a kertészkedést, gazolást.

Rácz Zsoltnak a plébániakert fűkaszálását.

Sokak áldozatos munkája révén szépül a templomkert. (De munka folyamatosan van mindig… )  

Hirdetések – 2020.05.10