Hirdetések 2022. február 27-én

 1. Ma évközi 8. vasárnap van. A ½ 9-es misén a Szent Cecília kórus énekel gregorián ordináriumot és Allelúja-búcsúztatót.
 2. Ma van az országos gyűjtés a Katolikus Iskolák javára.
 3. Ma vasárnap az esti mise után 19 órától a Musica Ignitus kamaraegyüttes ad koncertet templomunkban „Zenei időutazás barokk stílusban” címmel. A részvétel ingyenes. Plakát itt.
 4. Hétfőn ½ 10-től Nyugdíjas Klub!
 5. Március 2-án, Hamvazószerdán megkezdődik a Húsvétra előkészítő nagyböjti idő. Ezen a napon szigorú böjti nap van (18-60 év között legfeljebb 3x étkezés egyszeri jóllakással, 14 év fölött húsmentesen). Az esti 6 órai mise keretében lesz a hamvazás, amiben a jövő vasárnapi szentmisék végén is lehet részesülni.
 6. Hamvazószerdán az MKPK felhívására ima- és böjti nap magyar hazánkért és népünkért, Ferenc pápa kérésére a békéért, az orosz-ukrán háború megszűnéséért.
 7. Csütörtökön este online Felnőtt katekézis.
 8. A héten Elsőpéntek.
 9. Nagyböjt péntekjein keresztutat járunk, ami 17.25-kor kezdődik. Az ettől eltérő kezdési időpontot esetenként hirdetjük. Nagyböjt péntekjein hústilalom van (14-60 év között).
 10. A nagyböjt kezdetét megszentelő szentgyónásra időpontok: Szerdán kivételesen csak az esti mise után kezdődik a gyóntatás és tart 8-ig. Vilmos atya most nem jön. Pénteken már 5 órától gyóntatás (a keresztút alatt), majd a mise után ½ 8-ig. Személyesebb gyónásra is be lehet jelentkezni Márton atyához külön időpontra.
 11. A nagyböjti lelki készülethez csatolva küldöm segítségnek a ferencesek által összeállított nagyböjti naptárat.
 12. Ismét indul Alpha kurzus a Plébánián március 7-én. Ha van a környezetedben vagy a családodban, aki nem vallásgyakorló, vagy már egy ideje templomba járó, de akinek a vallásos nevelés kimaradt az életéből, és érdekelheti őt keresztény hitünk bemutatása 12 egymást követő hétfőn este 7-től fél 10-ig, hívd el! Szórólap a kórus alatti asztalon. A honlapunkon bővebben lehet olvasni róla.
 13. A plébániai felnőtt lelkigyakorlatra lehet még jelentkezni! Mátraverebély-Szentkúton lesz április 1-3. hétvégéjén. Részletek itt. Jelentkezési lap itt. A választások napján idejében hazaérkezünk, ezért mindenki fog tudni szavazni.
 14. Virágvasárnapra gondolva kérjük, hogy aki tud, hozzon nyíló barkaágakat a kertjéből.
 15. Sokan ismerték Várhegyi Máriát, aki a napokban hosszú szenvedés után elhunyt. Árván maradt családjának gyűjtést hirdetünk. Az erre szánt adományokat a hátsó faperselybe lehet tenni vagy Márton atyának adni.
Hirdetések – 2022.02.27.