Hirdetések 2022. március 20-án

  1. Ma nagyböjt 3. vasárnapja van.
  2. A mai vasárnapon a 10 órai és az esti mise végén egy katolikus családmozgalom, az Équipe Notre-Dame tagjai mutatják be a mozgalmat, ami plébániákon kisebb családcsoportok életre hívását segíti. Jó lenne, ha nálunk is alakulnának ilyenek. Akit házaspárként érdekel, ezekre a misékre jöjjön.
  3. Pénteken (márc. 25.) Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz. Este 6 órakor tartjuk az ünnepi szentmisét. Előtte du. 5 órakor kezdődik egy engesztelő énekes imaóra keresztúttal, amit a Rózsafüzér Társulat és a Szent Cecília énekkar vezet.
  4. Jövő vasárnap (márc. 27.) a délelőtti misék végén a betegek szentségét szolgáltatjuk ki beteg vagy idős testvéreinknek. Ugyanezen a vasárnap délelőtt méz, szörp, lekvár, fűszerpaprika, sajt és varrott holmik vására is lesz a közösségi házban.
  5. Gyóntatás a héten: Szerdán az esti mise kezdetétől este 8-ig és pénteken az esti mise után ½ 8-ig.
  6. A plébániai felnőtt lelkigyakorlatra még lehet jelentkezni!
  7. Egyházközségünk számára is nagy öröm, hogy katolikus közösségünk egy elkötelezett tagja, Végh Aladár építész a XVI. kerület díszpolgára lett nemzeti ünnepünkön. Templomunk és plébániánk sokat köszönhet neki: az egyházi képviselőtestület tagja volt 1979-2013 között 34 éven át, 1982-től egyházközségi gondnokként is. Az ő tervei alapján bővült a templom mosdóval és hittanterem-kápolnával harmonikus egységben, készült el a templom előtti térburkolat és a templombelső teljes felújítása. Tervei alapján épült meg a közösségi ház és a plébániaépület. Valamint ő állította össze a 2005-ben megjelent kötetet a mátyásföldi katolikus egyház történetéről. Gratulálunk a kitüntetéshez!
Hirdetések – 2022.03.20.