Hirdetések 2022. július 24-én

  1. Ma évközi 17. vasárnap van.
  2. Mai vasárnapon tartjuk Cinkotán a Mária Magdolna templombúcsút, ami idén kiemelkedő jelentőségű, mivel a templom építésének 275. évfordulója van. Az ünnepi misét Mohos Gábor püspök úr celebrálja de. 10.00 órakor, majd a plébánián közös bográcsos ebéd és ünnepség lesz, amire Mindenkit szeretettel várunk, főként a cinkotai kötődésű híveket.
  3. Ma van a Nagyszülők és Idősek 2. Világnapja Ferenc pápa kezdeményezésére. A pápa levelét a templomi faliújságon és az internetes oldalakon lehet olvasni.

https://csaladegyhaz.hu/wp-content/uploads/2022/06/2022-07-24-ferenc-papa-uzenete-a-nagyszulok-es-idosek-2.-vilagnapjara.pdf

A Szentatya búcsút engedélyez azoknak, akik a világnapot megelőző vagy azt követő napokban meglátogatnak egy egyedül élő idős embert. A látogatás ugyanis – írja Ferenc pápa – „az irgalmasság egyik cselekedete korunkban.”

  1. Örömmel adjuk tudtul, hogy Bíboros úr augusztus 1-től Jakus Ottó atyaszemélyében kisegítő lelkészt küld a Mátyásföldi és Cinkotai Plébániák lelkipásztori segítésére. Várjuk az atya érkezését imádságos szeretettel!
  2. Templomunkban immár harmadszorra kerül megrendezésre a Filharmónia által szervezett „Orgonák éjszakája” koncert. Időpontja: Augusztus 6., szombat este a szentmise után 19 órától. A szóló orgonaművek mellett felhangzanak brácsa-orgona duettek is. Plakát a faliújságon.
  3. Héten a gyóntatás rendje: pénteken az esti mise után ½ 8-ig.
  4. Hétfőn lesz Cinkotán reggeli szentmise!
  5. Idén is elindul az 1úton (Egy-úton) zarándoklat, augusztus 13-án, amikor a teljes Mária úton (Máriazelltől Csíksomlyóig) folyik a zarándoklat. Idén a Békéért lesz. A hozzánk közel eső szakasz Rákosszentmihályról indul és Máriabesnyőig tart. Plakát itt.
Hirdetések – 2022.07.24.