Hirdetések 2022. szeptember 18-án

  1. mai vasárnapon méz, szörp, lekvár, fűszerpaprika, sajt és varrott holmik vására a Közösségi Házban de. 8-tól 12-ig.
  2. A ma esti 6-os misében tartjuk az elsőáldozásra készülő hittanosok kiválasztási rítusát.
  3. Szombaton kezdődött és egy héten át tart (17-25) az Ars Sacra keresztény művészeti fesztivál számtalan programmal országszerte. Ennek keretében templomunkban is lesznek koncertek. Szept. 17-én, szombat este 7-kor a most 50 éves Gödöllői Városi Vegyeskar ad egyházzenei koncertet. Plakát a faliújságon. 20-án, kedden este 6-kor a Zeneiskola ad koncertet. 22-én, csütörtökön 17 órakor „125 éves a tárogató, a magyar lélek hangja” című koncert lesz. A koncert különlegességét két hungarikum hangszer adja, a tárogató és a cimbalom, melyet két elismert fiatal szólista Erdő Zoltán Erdélyi Magyar Örökség Díjjal kitüntetett tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalomművész szólaltat meg.
  4. Jövő vasárnap, szept. 25-én tartjuk az PLÉBÁNIAI NAP-ot a 10 órai misét követően (11-17 óráig), amire közösségünk minden tagját várjuk, közös bográcsos ebéddel és színes programokkal. A 10 órai misét Dr. Martos Levente Balázs atya tartja, a Központi Szeminárium rektora, aki a misét követően előadást is tart a közösségi házban „Egyház+Család=Családegyház?” címmel a felnőtteknek. A gyerekeknek bábszínház lesz. Süteményt vagy gyümölcsöt az ebédhez köszönettel elfogadunk! Részletesebb program itt!
  5. A héten pénteken indul újra a Házas közösség. Este 8-tól várjuk a közösség eddigi tagjait és az újonnan becsatlakozó házasokat a Közház 1. emeletén. Ezt az első alkalmat kötetlenebb formában tartjuk.
  6. A mátyásföldi templom liturgikus életében mindig meghatározó volt a szent zene és a zenei szolgálat. A fennállásának 75. évfordulóját ünneplő Szt. Cecília liturgikus vegyeskar szeretettel hív új tagokat soraiba. Próbák: szerdánként 19 órától a kápolnában. Érdeklődni Mihály Etelka karnagynál: 20/935-8843
  7. bérmálkozási ificsoportba (9-11.oszt.) várjuk még a csatlakozókat! Csütörtök este 6 óra.
  8. Gyóntatás: Szerdán este 6-tól a mise alatt. Pénteken a mise után ½ 8-ig.
  9. Szentségimádás Iskoláját indítunk templomunkban kétheti rendszerességgel hétfő esténként 18:30-kor. A kurzus 12 alkalma egymásra épül, de bármikor be lehet kapcsolódni. Az első alkalmat 2022. október 10-én tartjuk. Fábry Kornél 30-40 perces tanításai után, melyeket videóról nézünk meg, rövid szentségimádás keretében gyakorolhatjuk az elhangzottakat. További részletek a plakáton!
  10. 2022. október 1. és november 28. között népszámlásás zajlik Magyarországon, melynek során felmérik a vallási hovatartozást is. Mivel ezek az adatok hozzájárulnak Egyházunknak a társadalomban betöltött súlyának és szerepének megítéléséhez, fontos, hogy mindannyian megvalljuk katolikus hitünket.
Hirdetések – 2022.09.18.