Hirdetések 2022. november 27-én

1. Gyóntatás szerdán este 6-tól a mise alatt (Vilmos atya). Pénteken a mise után ½ 8-ig, és vasárnap a ½ 9-es mise alatt.

2. Ma vasárnap, Advent 1. vasárnapjával megkezdődik a karácsonyra felkészítő adventi idő. A 10-es misén a Szent Cecília kórus énekel.

3. Ma vasárnap a Közösségi Házban adventi koszorú-készítés lesz ½ 10-től 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámokat és ragasztópisztolyt. Valamint vásár is: méz, szörp, lekvár, fűszerpaprika, sajt, bejgli, dió, mák és más finomságok kaphatók.

4. Advent hétköznapjain keddtől péntekig hajnali 6 órakor gyertyafényes Roráté misét tartunk templomunkban. Kedden és csütörtökön gregorián énekkel, szerdán népénekekkel, pénteken gitáros ének kísérettel. A roráték 6.40-kor érnek véget, de mindenki addig maradjon, amíg indulnia kell iskolába, munkahelyre. A ministránsokat külön is bátorítjuk a rorátékon való ministrálásra. A keddi és csütörtöki reggeli fél 8-as mise elmarad. Az esti misék meg lesznek tartva. Hétfői napokon Cinkotán lesz Roráté reggel 6-kor.

5. A héten Elsőpéntek! Az advent kezdetére való tekintettel 5 órától már gyóntatás lesz a templomban, majd a mise után ½ 8-ig.

6. Egyéni adventi lelki programként idén is ajánljuk a ferencesek által összeállított kétoldalas adventi naptárt. A kórus alól vihető!

7. Dec. 3-án szombat este a mise után 19 órától a Zrínyi Miklós Vegyeskar ad koncertet templomunkban Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából. 10 Kodály-mű fog elhangzani. Plakát a faliújságon.

8. Jövő vasárnap a Katekumenek befogadása lesz az esti misén.

9. Templomunk díszítője, Cili, az idén is készít adventi koszorúkat, asztal és ajtódíszeket, melyek megvásárolhatóak a Közösségi Házban ma vasárnap ½ 9-től 12-ig. Igényeiteket telefonon jelezhetitek neki: 30/866-8498. Elérhetőségei a templom előterében elhelyezett plakáton.

10. Az idei esztendőben is útjára indítjuk Plébániánkon a Szállást kereső Szent Család képét, és várunk mindenkit, aki szeretné befogadni otthonába! Plakát a faliújságon!

11. A Szent Cecília kórus adventi szolgálatai: Adv. 1. vasárnap 10-es mise; Dec. 17. 19.00, adventi egyházzenei áhítat népénekkel, kórus- és orgonaművekkel; Adv. 4. vasárnap ½ 9-es mise.

12. Idén is hívunk szereplőket a betlehmes pásztorjátékra. Vannak kisebb, nagyobb és egész kicsi szerepek is. A próbák az adventi vasárnapokon lesznek a 10-es mise után. Szereposztó megbeszélés és olvasópróba ma nov. 27-én a mise után (kb. fél 12-től háromnegyed 1-ig) a közösségi házban; az első próba dec. 4-én (1/4 12-től 1-ig). Jelentkezni és további infó Dóri néninél vagy Krepler Istvánnál.

13. Várjuk azok jelentkezését, akik a Rózsafüzér Társulat új tagjaiként, közös szándékra is szívesen imádkoznak naponta egy tized rózsafüzért otthonukban. Korhatár nincs. Jelentkezni lehet Kübler Istvánné Babunál: 20/211-3673 vagy kubibabus‘kukac’gmail.com

14. Idén is gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. Ezeket az adományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 16-ig.

Hirdetések – 2022.11.27.