Hirdetések 2023. augusztus 27-án

 

  1. A héten véget ér a nyári szünidő és megkezdődik az iskola. A hittanos Veni Sancte évnyitó szentmisét jövő vasárnap, szept. 3-án, az esti 6 órai mise keretében tartjuk. Hittanosainkat, gyermekes családokat elsősorban erre a szentmisére hívjuk! A mise keretében lesz hagyományosan a „Tanszereink megáldása”. Az iskolásokat arra kérjük, hogy valamilyen kisméretű, beazonosítható tanszerüket (füzet, tankönyv, tolltartó stb., de nem iskolatáska!) hozzák magukkal, és a mise előtt az oltár elé tegyék le. Ezen a szentmisén mutatjuk be hitoktatóinkat. A misét követően a templomban vetített-képes élménybeszámolót tartunk a győri hittantáborról, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk, nemcsak a táborozókat!
  2. A plébániai hittanok és a felnőtt csoportok órarendjét és első alkalmait a faliújságra hamarosan kitesszük, és a plébánia honlapján is olvasható lesz.
  3. Mindazokat a szülőket, akik szeretnék, hogy 3. osztályos gyermekük a mi plébániánkon készüljön elsőáldozásra, szeptember 8-án, pénteken 5 órakor szeretettel várja Éva néni a Közösségi Ház I. emeleti hittantermében egy rövid, közös szülői tájékoztatóra és beiratkozásra. A tavaly Zsuzsi nénihez járt 2. osztályosok szüleit is várjuk!
  4. Plébániaközösségünkben megalakul az első E.N.D. házastársi csoport, amely miatt plébániánkra látogat a magyarországi közösséget vezető házaspár, és két másik pár, akik bemutatják a mozgalmat és annak lelkiségét. Erre az alkalomra minden érdeklődőt szeretettel várunk, mely jövő hét szerdán, vagyis augusztus 30-án 16 órakor lesz a Közházban. Az E.N.D. (Equipes Notre-Dame, magyar nevén Együtt Nagyasszonyunk Dicsőségére) mozgalomról itt tudtok tájékozódni: https://www.hazasparok.hu/bemutatkozas
  5. A héten Elsőpéntek lesz.
  6. A szentmisék ministráns szolgálatára hívjuk fiúk jelentkezését 1. osztálytól bármely korosztályban. Aki most tanévkezdéstől bekapcsolódik, az részt vehet már az októberre tervezett ministránsavatáson.
  7. Kezdődik a toborzás a cserkészcsapatunkba. 1. valamint 2-3. osztályos gyerekek jelentkezését várjuk! További infók és jelentkezés a csapat FB oldalán: facebook.com/kalazanti vagy Benyhe Annánál (benyhe.anna ‘kukac’ cserkesz.hu).
  8. A Mária Rádió Szent Mónika Közösségének szervezésében élményekben gazdag, missziós napot szervez két hét múlva, szeptember 10-én, vasárnap a közösségi házunk kertjében. A családi nap kicsiknek és nagyoknak programokat kínál. A 10-es misét követően bemutatkoznak a Mária Rádió családi műsorai, majd a Habakuk bábszínház és Habók János tart bűvész showt. Ezt követően beszélgetések, tanúságtételek, Kezes-Lábas innovatív játszóház, Máriás kézműves foglalkozások várják a résztvevőket.Részletek a faliújságon a plakáton!
  9. Előre hirdetjük, hogy szept. 24-én tartjuk az PLÉBÁNIAI NAP-ot a 10 órai misét követően. Arra a vasárnapra ne tervezzünk mást.
  10. Gyóntatás pénteken az esti mise után ½ 8-ig.
Hirdetések – 2023.08.27.