Hirdetések 2021. november 21-én

Ismét az egyik legközelebbi munkatársunk kerek évfordulóját ünnepelhetjük. Pacor Istvánné, Csöpi hétfőn tölti be 80. születésnapját. Egész templomi közösségünk hálás neki sokféle szolgálatáért. Istvánnal együtt 1995-től látják el a sekrestyési szolgálatot. Évekig takarította a templomot és készítette a virágdíszítést. A mai napig ők szerzik be hétről hétre a virágokat, mossa az összes templomi textiliát, oltárterítőket, albákat, ministránsruhákat. Az énekkar aktív tagja, a nyugdíjas klubok előkészítője, nemkülönben 12 unoka nagymamája. Az Úr adjon neki erőt, és áldja egész családját! Isten éltessen, Csöpi!

 

1. Ma vasárnap Krisztus, a Mindenség Királya főünnepe, ami az egyházi év utolsó vasárnapja. Templomunk Szent Cecília kórusa a reggeli ½ 9-es misén énekel. Ezen a vasárnapon tartjuk az országos Karitász gyűjtést a miséken.
2. Hétfőn fél 10-től fél 12-ig Nyugdíjas Klub a Közösségi Házban.
3. Minden kedden 18-18.45 között Plébániai Imakör a templom Kápolnájában. Bejárat a kápolna felől.
4. Az idei rendhagyó esztendőben is szeretnénk útjára indítani Plébániánkon a Szállást kereső Szent Családot, és várunk mindenkit, aki szeretné befogadni otthonába! Plakát a faliújságon.
5. Egy hét múlva Advent 1. vasárnapja! A Szent Cecília kórus a reggeli ½ 9-es misén énekel. A Közösségi Házban adventi koszorú-készítés lesz ½ 10-től 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámokat és ragasztópisztolyt. Nagy kérésünk, hogy aki tudna hozni fenyő és más örökzöld ágakat, jelezze Amberboy Rózsának 30/530-9014. Ugyanezen a napon reggel 8 órától méz, szörp, lekvár, fűszerpaprika, sajt, kerámia, sütemények, mák, dió, varrott holmik valamint kész koszorúk vására is lesz.
6. Advent 1. vasárnap az esti mise előtt háromnegyed órával, azaz ¼ 6-tól a Mandulaszem Katolikus Bábkör karácsonyra hangoló bábjátékot ad elő a templomunkban. Várjuk szeretettel a kisebb gyermekeket!
7. Templomunk díszítője, Cili, az idén is készít adventi koszorúkat, asztal és ajtódíszeket, melyek megvásárolhatóak a Közösségi Házban ma és jövő vasárnap a vásár idején. Igényeiteket telefonon vagy FB-n minél előbb jelezzétek! Elérhetőségei a templom előterében elhelyezett plakáton találhatók.
8. Egyéni adventi lelki programként idén is ajánljuk a ferencesek által összeállított kétoldalas adventi naptárt. A kórus alól vihető! Csatoltuk itt is!
9. Idén is gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. Ezeket az adományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 16-ig.
10. Megjelent a NEK-tár című regionális újság utolsó száma, amiben az Eucharisztikus Kongresszus gyümölcseiről, megélt tapasztalatairól olvashatunk írásokat. A kórus alól elvihető. Itt is olvasható:
https://rakosszentmihaly.hu/files/NEKUJSAG_2021okt_vegl.pdf
11. Az év végéhez közeledve felhívjuk a figyelmet az egyházközségi fenntartói hozzájárulás (egyházi adó) befizetésére, amit lehet sárga csekken, átutalással vagy a sekrestyében személyesen is befizetni. A bankszámlaszám: 11100104-19819136-36000001
12. Adományt lehet befizetni a Mátyásföldi R.K. Közösségi Házért Alapítvány javára is, a fenti három módon. Bankszámlaszám: 11103004-18172856-10000001
13. Mindkét célra a kórus alatt található sárga csekk. Ne keverjük össze a kétféle csekket!
14. Gyóntatás: szerdán az esti mise alatt; pénteken az esti mise után ½ 8-ig.

 

 

Hirdetések – 2021.11.21.