Hirdetések 2023. december 3-án

 1. Ma Advent 1. vasárnapjával megkezdődik a karácsonyra felkészítő adventi idő. Advent hétköznapjain keddtől péntekig hajnali 6 órakor gyertyafényes Roráté misét tartunk templomunkban. Kedden gregorián és népénekkel, szerda-csütörtökön népénekkel, pénteken gitáros ének kísérettel. A roráték 6.40-kor érnek véget, de mindenki addig maradjon, amíg indulnia kell iskolába, munkahelyre. A ministránsokat külön is bátorítjuk a rorátékon való ministrálásra. A keddi és csütörtöki reggeli fél 8-as mise elmarad. Az esti misék meg lesznek tartva. Hétfői napokon Cinkotán lesz Roráté reggel 6-kor.
 2. A mai napon a Közösségi Házban adventi koszorú-készítés lesz ½ 10-től 12-ig. A koszorúalapot, gyertyákat, és díszítményeket beszerzési áron lehet megvenni helyben. Aki tud, hozzon saját használatra szerszámot és ragasztópisztolyt, mert a rendelkezésre álló eszköz kevés. Kérésünk, hogy aki tudna hozni fenyő és más örökzöld ágat, jelezze Amberboy Rózsának (30-530-9014), vagy a Közösségi Ház teraszára hozza. A Közösségi Ház fűtését sikerült megjavítani pénteken, úgyhogy ismét jó meleg van a házban.
 3. A koszorú-készítés mellett vásár is lesz. Méz, szörp, lekvár, fűszerpaprika, sajt, bejgli, dió, mák és más finomságok kaphatók ½ 12-ig.
 4. Templomunk díszítője Cili adventi koszorúi, karácsonyi ajtó- és asztaldíszei megvásárolhatók a Közösségi Házban a mai napon a vásáron. Elérhetőségei az előtérben elhelyezett plakáton.
 5. Ma vasárnap (dec. 3.) az esti 6-os mise végén templomunkba érkezik a Mikulás! Gyermekeket főként erre a misére várjuk!
 6. Egyéni adventi lelki programként idén is ajánljuk a ferencesek által összeállított kétoldalas adventi naptárt. A kórus alól vihető!
 7. Aki szeretne még bekapcsolódni a Szállást keres a Szent Család-ba, keresse a Hoffer házaspárt. Plakát a faliújságon!
 8. Holnap hétfőn de. Nyugdíjas Klub a plébánián!
 9. Pénteken, dec. 8-án van a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe. Este 6-kor tartjuk az ünnepi szentmisét.
 10. Jövő szombaton (dec. 9-én) az esti 6-os misén, majd utána a 7-kor kezdődő adventi imaórán a Szt. Cecília kórus énekel. Mindenkit szeretettel várunk erre az imaórára!
 11. Idén is gyűjtünk pénzbeli adományokat, amit a rászoruló családok között osztunk szét Karácsony előtt. Ezeket az adományokat a sekrestyében lehet leadni vagy Márton atyának december 18-ig.
 12. Ismét meghirdetünk általános iskolás korosztálynak gyermekrajz-pályázatot annak emlékére, hogy Assisi Szent Ferenc 800 éve (1223-ban) állította fel Greccio-ban az első Betlehemet. Téma tehát: Betlehem vagy Szent Család A4-es méretben bármilyen technikával. Dec. 30-ig lehet leadni, hogy Szent Család vasárnapján kiállíthassuk!
 13. Gyóntatás szerdán este az esti mise alatt, pénteken az esti mise után.
Hirdetések – 2023.12.03.