Hirdetések 2023. február 19-én

1. Ma vasárnap a fél 9-es szentmisén Alleluja búcsúztatót énekel a Szt. Cecília vegyeskar.

2. A héten, Hamvazószerdával kezdődik a Húsvétra felkészítő nagyböjti idő. Ezen a napon szigorú böjti nap van (18-60 év között legfeljebb 3x étkezés egyszeri jóllakással, 14 év fölött húsmentesen). Az esti 6 órai mise keretében lesz a hamvazás, amiben a jövő vasárnapi szentmisék végén is lehet részesülni. A szentmise után este 8-ig gyóntatás lesz.

3. Nagyböjt péntekjein keresztutat járunk, ami 17.25-kor kezdődik. Az ettől eltérő kezdési időpontot esetenként hirdetjük. Pénteken már 5 órától gyóntatás kezdődik (a keresztút alatt is), majd a mise után ½ 8-ig. Nagyböjt péntekjein hústilalom van (14-60 év között).

4.  A nagyböjti lelki készülethez csatolva küldöm segítségnek a ferencesek által összeállított nagyböjti naptárat.

5. Febr. 25-én, nagyböjt első szombatján az esti mise után a fájdalmas szentolvasót imádkozzuk a békéért. A tizedek között nagyböjti kórusművek és népénekek hangzanak fel.

6.  Jövő vasárnap a katolikus iskolák számára lesz gyűjtés.

7. Ismét indul Alpha kurzus a plébánián. Ha van a környezetedben vagy a családodban, aki nem vallásgyakorló, de érdekelheti őt keresztény hitünk bemutatása, vagy már egy ideje templomba járó, de a vallásos nevelés kimaradt az életéből, hívd el! Február 27-én kezdődik, este 7-től 9-ig és 12 egymást követő hétfőn tart! Szórólap vihető a kórus alatti asztalról. A honlapunkon bővebben lehet olvasni róla.

8.  Virágvasárnapra gondolva kérjük, hogy aki tud, hozzon nyíló barkaágakat a kertjéből.

9.  Gyóntatás szerdán este 6-tól a mise alatt (Vilmos atya) és a mise után 8-ig valamint pénteken a mise után ½ 8-ig.

Hirdetések – 2023.02.19.