Kedves Testvérek!

 

Már csak 14 nap, és kezdődik az Eucharisztikus Kongresszus! Katolikus hitünk számára nagy öröm és ajándék ez. Éljünk vele! Vegyünk részt rajta!

 

A miséken a zárt szektorokban és a NEK programjain való részvétel regisztrációköteles! Aki még nem hozta létre online felhasználói fiókját, mihamarabb regisztráljon a következő oldalon: https://registration-iec2020.hu/

Mindenkit arra kérünk, hogy Egyéni regisztrációval végezze el online bejelentkezését, mert csak így lehet több csoporthoz is csatlakozni, vagy részt venni a Hungexpo területén megrendezésre kerülő díjköteles rendezvényeken!

A regisztrációhoz videós segítség itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=4KYkfz6VL80&t=12s

Aki családosan, azaz gyermekkel szeretne részt venni, az Csoportos regisztrációval veheti fel gyermekét a családi csoportjába. Ehhez segítő videó itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=rhzmUSHb8Es

Ha elkészült a felhasználói fiók, abba belépve a „Csoportok” menüpontban lehet csatlakozni a plébániai csoportunkhoz, melynek azonosítója: IEC-9H8M (Mátyásföldi Szent József Plébánia). A plébániai csoporthoz csatlakozás azt jelenti, hogy egy szektorba kapjuk a jegyet, és aki szeretne, azzal együtt is megyünk oda.

Természetesen nem kötelező a plébániai csoporthoz csatlakozni, a NEK bármely rendezvényén saját elgondolás, szervezés szerint is részt lehet venni.

 

Aki számára az online regisztráció nehézkes, vagy nincs saját email címe, az a három misére jelentkezhet a kórus alatt található űrlap kitöltésével és a sekrestyében való leadásával. Így bekerül a plébániai csoportba.

 

A kiemelt három szentmisén veszünk részt plébániai csoporttal.

Nyitómise – 2021. szeptember 5., Hősök tere:

12:30 – kapunyitás

13:30 – felvezető program

15:00 – ünnepélyes megnyitó

16:00 – szentmise

Csoportos gyülekezés és indulás: 13:00 Örs vezér tere – BKK jegypénztár („gomba”)

 

Szentmise + gyertyás körmenet – 2021. szeptember 11., Kossuth tér:

14:00 – kapunyitás

14:30 – felvezető program

17:00 – szentmise és gyertyás körmenet (21.00 óráig)

Csoportos gyülekezés és indulás: 15:00 Örs vezér tere – BKK jegypénztár („gomba”)

 

Zárómise Ferenc pápával– 2021. szeptember 12., Hősök tere

6:00 – kapunyitás

9:00 – felvezető program

10:30 körül – a Szentatya pápamobilon üdvözli a téren és a közeli szektorokban lévőket

11:30 – szentmise

Csoportos gyülekezés és indulás: 08:30 Örs vezér tere – BKK jegypénztár („gomba”)

 

A helyszínre tömegközlekedéssel jutunk el. Aki velünk szeretne jönni, a jelölt találkozási helyre pontosan érkezzen!

 

Ezek a misék ingyenesek, de JEGYET KELL VÁLTANI rájuk! A felhasználói fiókba való belépést követően a Programok menüpontra kattintva megjelenik a programtáblázat, majd a Jegyvásárlás gombra kattintva lehet kiválasztani azokat az eseményeket (miséket), melyen szeretnénk részt venni!

Egyéni regisztrációval plébániai csoportunkhoz eddig 142 fő csatlakozott. De közöttük sokaknál látjuk, hogy még semmilyen eseményre nem váltottak „jegyet”! Így nem ér semmit a regisztráció. Kérünk mindenkit, hogy váltson jegyet a misékre/programokra, amin szeretne részt venni!

A Hungexpo területén lévő rendezvényeke augusztus 29-ig lehet elővételben jegyeket vásárolni, ezután már csak személyes jegyvásárlásra lesz lehetőség a helyszínen.

Programokról bővebben: https://www.iec2020.hu/hu/program

 

Ezek a szentmisék több órás események, de ülőhelyeket a szervezők nem tudnak biztosítani, ezért javasoljuk, hogy ha erre szükségetek van, hozzatok saját, kisméretű összecsukható széket, melyek bevihetőek.

A szentmiséken számos kivetítővel és hangszóróval biztosítják, hogy az oltártól távolabb elhelyezkedő szektorokban is jól követhető legyen a liturgia. A szentmisék latin szövegének magyar nyelvű fordítása az FM 96,4 frekvencián lesz elérhető, a magatokkal hozott kisrádión vagy okostelefonon (fülhallgatóval!)

Minden szektoron belül elérhetőek lesznek mobil WC-k.

 

Jegyek, beléptetés:

  • A QR-kódos belépőjegyek kiküldését az online regisztráció augusztus 29-i lezárását követően kezdik meg e-mailben azoknak, akik egyénileg regisztráltak. A jegyek az online regisztrációs fiókokból is letölthetők lesznek. Ezt ki kell nyomtatni vagy mobiltelefonon a szektor beléptetőkapujánál megmutatni. Akiket Lévai Ádám regisztrált, azok tőle kapják meg a jegyet.
  • A szervezők kérik, hogy a szentmisék kezdete előtt legalább 2 órával érkezzenek meg a helyszínre, hogy a beléptetés, biztonsági ellenőrzés elvégezhető legyen. A szentmisék kezdete előtti 2,5 órában kulturális program segíti az eseményre való ráhangolódást, a várakozás idejének eltöltését.

 

Bármely kérdés esetén keressétek plébániai csoportfelelősünket, Lévai Ádámot, aki szívesen segít.

Elérhetőségei: E-mail: levaiadam@gmail.com / Mobil: 30 / 250 3647

Fontos NEK-es információk!